Sporting zwicht en laat kind van de club Rui Patrício gaan

Reacties

Wolverhampton Wanderers heeft de komst van doelman Rui Patrício officieel gemaakt. Daarmee krijg de Portugees zijn zin, eerder diende hij al een transferverzoek in bij werkgever Sporting Lissabon.

Sporting zwicht en laat kind van de club Rui Patrício gaan

Rui Patrício (30) liep al sinds 2000 rond bij Sporting, maar een vertrek leek onafwendbaar na de aanval van aanhangers tijdens een training. Een groep van ongeveer vijftig man bestormde het trainingsterrein van de club, waarna spelers werden belaagd. Dit gaf Rui Patrício op als reden om zijn contract te laten ontbinden.

Voor het verzoek om het tot medio 2022 doorlopende contract te laten ontbinden, werd Rui Patrício gelinkt aan Napoli en Wolverhampton Wanderers. Op een persconferentie legde clubpresident Bruno de Carvalho uit waarom het toentertijd niet tot een deal met de Engelsen kwam. 'Van de transfersom van achttien miljoen euro, wilde hij (zaakwaarnemer Jorge Mendes, red.) meer dan zeven miljoen voor zichzelf houden.'

Sporting ging hier niet mee akkoord, maar raakt Rui Patrício alsnog kwijt aan Wolverhampton Wanderers. De promovendus, volgend seizoen uitkomend in de Premier League, heeft de Portugese keeper voor vier jaar vastgelegd. Het vertrek van Rui Patrício is een vervolg van de leegloop bij Sporting. Eerder vertrok trainer Jorge Jesus al, sterspelers als Bas Dost, Gelson Martins en Bruno Fernandes hebben een verzoek tot contractontbinding ingediend na de aanval van Sporting-aanhangers.

Rui Patrício verblijft momenteel met de Portugese selectie in Rusland voor het WK. Tijdens de eerste groepswedstrijd tegen Spanje (3-3) stond de keeper onder de lat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.