Sporting wil verloren duel met Schalke 04 laten overspelen

Reacties

Sporting Lissabon heeft bij de UEFA protest aangetekend tegen de 4-3 nederlaag van afgelopen dinsdag tegen Schalke 04. Het duel in Gelsenkirchen werd beslist door een omstreden strafschop, omdat de arbitrale leiding meende dat Jonathan Silva hands had gemaakt.

Sporting wil verloren duel met Schalke 04 laten overspelen

In werkelijkheid kreeg de Argentijnse verdediger van Sporting een kopbal van Klaas-Jan Huntelaar op zijn voorhoofd (foto). Scheidsrechter Sergei Karasev floot aanvankelijk ook niet voor het voorval, totdat zijn assistent op de achterlijn anders besloot. Ondanks hevig protest van de Portugezen mocht Eric Maxim Choupo-Moting daarna vanaf elf meter aanleggen voor de 4-3.

Schalke meldt twee dagen later op de clubwebsite dat de Europese voetbalbond om een verklaring heeft gevraagd naar aanleiding van het door Sporting ingediende protest. De Portugezen hebben aangedrongen op het overspelen van het duel of anders het alsnog uitkeren van de bij een gelijkspel horende wedstrijdpremie.

Behalve het protest van Sporting deed ook Benfica bij monde van trainer Jorge Jesus zijn beklag. De oefenmeester van de stadgenoot sprak zijn vermoedens uit over een complot van de UEFA-officials jegens Portugese clubs. 'Dit is een politiek spelletje waar wij op het veld mee moeten omgaan. Dat zag je in Duitsland ook.' De heetgebakerde coach verwees na het 0-0 gelijkspel bij AS Monaco daarmee ook naar Sporting.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.