Sporting Lissabon verlost Ruiz van Fulham

Reacties

Bryan Ruiz heeft eindelijk een nieuwe club gevonden. Hij tekende een contract voor drie jaar bij het Portugese Sporting Lissabon. In zijn verbintenis is bovendien als clausule een minimale afkoopsom van liefst zestig miljoen euro opgenomen.

Sporting Lissabon verlost Ruiz van Fulham

Voor de voormalige aanvaller van onder meer FC Twente en PSV komt er met de transfer een einde aan een uitzichtloze periode in Londen. In augustus 2011 meldde de Costa Ricaan zich vol goede moed bij Fulham, maar zijn avontuur daar liep niet uit op een succes. In het seizoen 2013/14 was hij op een dood spoor beland, waarna PSV op huurbasis uitkomst bood.

Na een voor Costa Rica en Ruiz succesvol WK 2014 hoopte hij op een vertrek bij het inmiddels naar het Championship gedegradeerde Fulham. Tot een zomerse transfer kwam het echter niet, waarna Ruiz in februari 2015 op het laatste moment ook nog eens een streep zag gaan door een verhuurperiode aan Levante.

Nu verhuist hij dus naar Sporting, waar Jorge Jesús - voorheen trainer van aartsrivaal Benfica - de scepter zwaait. Ruiz treft er wellicht ook twee voormalige Eredivisionisten. Zakaria Labyad keert terug van zijn verhuur aan Vitesse, terwijl de Portugezen ook Ricky van Wolfswinkel willen verleiden tot een terugkeer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.