Sporting blijft maar kwakkelen, late zege voor Hiddink

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Sporting Lissabon heeft maandagavond weliswaar veerkracht getoond op bezoek bij laagvlieger Moreirense, maar wel twee kostbare punten verloren: 2-2 • Bij rust stond de formatie van Ricky van Wolfswinkel en Stijn Schaars, die beiden in de basis startten, met 2-0 achter door goals van Pablo Oliveira en Nabil Ghilas • Na de onderbreking, zonder de geblesseerde Schaars, maakte Sporting die achterstand goed door treffers van Xandao en Eric Dier • Daar bleef het bij • Bij de bezoekers mocht Zakaria Labyad nog een minuutje meedoen • Door de remise is Sporting nog teleurstellend achtste met elf punten uit tien duels, terwijl Moreirense de laatste plaats op doelsaldo overdoet aan Beira Mar • • In Turkije heeft Trabzonspor een pijnlijke 0-3 thuisnederlaag geleden tegen Eskisehirspor • Marc Janko kon aan de zijde van de thuisploeg het verlies niet voorkomen • Diomansy Kamara, Necati Ates en Servet Cetin namen de treffers voor hun rekening • Door de overwinning passeert de uitploeg Trabzonspor op de ranglijst en is het nu vijfde • De thuisploeg is zevende met twee punten minder • • CSKA Moskou heeft na zes overwinningen op rij voor het eerst punten verloren in de Russische competitie • De ploeg van trainer Leonid Slutsky speelde in een leeg Petrovskiy Stadion met 1-1 gelijk tegen Zenit Sint-Petersburg • Doelpunten werden gemaakt door Zenit-verdediger Renat Yanbaev (1-0) en voormalig AZ-speler Rasmus Elm (1-1) • Bij CSKA stonden ook de voormalige Eredivisie-spelers Keisuke Honda, Pontus Wernbloom en Ahmed Musa in de basis • Bij de wedstrijd in Sint-Petersburg was geen publiek aanwezig in verband met een vuurwerkincident dat op 17 november plaats vond bij Zenit tegen Dinamo Kiev • CSKA blijft koploper in de Premjer Liga, gevolgd door FC Anzhi en Zenit op respectievelijk drie en zes punten •

• FC Anzhi heeft op bezoek bij Amkar Perm, waar Gianluca Nijholt in de basis startte, op de valreep met 2-1 gewonnen • Door treffers van Andrei Semyonov en Odil Akhmedov (Anzhi) stond het bij rust 1-1 • Dat leek ook de eindstand te worden, maar invaller Oleg Shatov werd in de tweede minuut van de blessuretijd matchwinner • Door de nipte zege blijft de ploeg van trainer Guus Hiddink tweede • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.