Sportieve malaise Sparta krijgt vervolg bij RKC

Sparta Rotterdam glijdt steeds verder weg in de Jupiler League. RKC Waalwijk verlengde de reeks verliespartijen van de Kasteelheren (2-1).

Na drie nederlagen leek RKC Waalwijk een welkome tegenstander om weer eens het genoegen van een overwinning te smaken. Maar zelfs een punt bleek te hoog gegrepen voor de Rotterdammers, die ook in het Mandemakers Stadion als verliezer van het veld stapten.

Verantwoordelijk voor de nieuwe Rotterdamse kater was Derwin Martina. De invaller zorgde in blessuretijd met zijn eerste balcontact voor een ongekende ontknoping van de wedstrijd in Waalwijk. Sparta was namelijk kort daarvoor op gelijke hoogte gekomen via Romano van der Stoep, die in de 87ste minuut de Waalwijkse voorsprong (doelpunt Arsenio Valpoort) ongedaan had gemaakt.

Martina bracht Peter van den Berg diens eerste succes als trainer van RKC. De opvolger van de vertrokken Martin Koopman verloor vorige week bij zijn debuut met 3-0 bij Helmond Sport. Nota bene tegen zijn oude club, tot de winterstop was hij op Het Kasteel interim-trainer, was het resultaat wél goed. Het was de vierde seizoenzege van RKC.