Sportboek van het Jaar: stem op biografieën Bos en Ricksen

Twee titels van VI Boeken zijn genomineerd voor de publieksprijs in de verkiezing Sportboek van het Jaar. Het is zoals het is, de biografie van Marcel van Roosmalen over Theo Bos, en Vechtlust, de biografie over Fernando Ricksen door Vincent de Vries, behoren tot de tien kanshebbers.

Sportboek van het Jaar: stem op biografieën Bos en Ricksen

Van zaterdag 19 april tot en met zaterdag 26 april is het weer De Week van het Sportboek. Deze wordt georganiseerd door Stichting CPNB in samenwerking met sportboeken-uitgevers Ambo Anthos, Arbeiderspers, De Kring, Nieuw Amsterdam, Thomas Rap en Voetbal International. Doel van de themaweek is dat sportboeken meer zichtbaar worden in boekhandels en bibliotheken. Bovendien hoopt de campagne mensen te wijzen op het grote aanbod sportboeken dat er tegenwoordig is. NOC*NSF is met de Nationale Sportweek, die tegelijkertijd plaatsvindt, partner van de Week van het Sportboek.

Op vrijdag 18 april werden in Roermond - waar de Nationale Sportweek officieel geopend wordt door de burgemeester - om kwart voor twaalf onthuld welke tien genomineerde boeken kans maken op de Nico Scheepmaker Beker. Op 2 juni wordt dan voor de tiende keer het beste sportboek van het jaar verkozen door een deskundige jury.

Ook het publiek mag tijdens de Week van het Sportboek zijn stem laten horen. In samenwerking met de CPNB wordt er een publieksprijs uitgereikt. Naast de genomineerde titels is ook een vrije keuze mogelijk. Vorig jaar werd Kop in de Wind van Wilfried de Jong uitgeroepen tot het beste sportboek en ontving AD-journalist Sjoerd Mossou de publieksprijs voor zijn Avondje NAC.

Bekijk hier al onze video's