Sport in Beeld Prijs voor Van Persie na weergaloze kopbal

Reacties

Het WK in Brazilië afgelopen zomer heeft veel indruk gemaakt, want ook Robin van Persie viel in de prijzen tijdens het Sportgala van NOC*NSF. Zijn schitterende gelijkmaker tegen Spanje werd verkozen tot Sportmoment van het Jaar 2014.

Sport in Beeld Prijs voor Van Persie na weergaloze kopbal

Nadat Louis van Gaal al was verkozen tot Sportcoach van het Jaar en het Nederlands elftal aan de haal was gegaan met de titel Sportploeg van het Jaar, kreeg Robin van Persie de Sport in Beeld Prijs uitgereikt voor zijn duikkopbal in de eerste wedstrijd van het voorbije WK, tegen Spanje. Zijn prachtige treffer kort voor de rust, die de cruciale 1-1 betekende, kreeg de meeste stemmen op de website van de NOS.

Van Persie riep tijdens de uitreiking van de prijs zijn grootvader op het podium (foto midden). 'Zoals elke opa was hij trots. Het was een mooie uitvoering', aldus de aanvaller, die leerde koppen van zijn grootvader. 'Mijn landing was anders', reageerde Wim Ras (93). 'Uw landing was mooier', erkende Van Persie.

'Maar zonder die wereldpass was die goal er nooit geweest', sprak Van Persie vol lof over de assist van Daley Blind. De linksback, die sinds afgelopen zomer als verdedigende middenvelder ook ploeggenoot van de Oranje-topscorer is bij Manchester United, kwam zelf ook nog even aan het woord. 'Ik hoop dat we het bij United nog vaak over kunnen doen', aldus Blind. 'Ik koester dat moment enorm.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.