Spoedig herstel Kane vergroot druk op Janssen bij Spurs

Reacties

Het herstel van Tottenham Hotspur-spits Harry Kane verloopt veel sneller dan verwacht. De Engelsman kan waarschijnlijk over een paar weken alweer in actie komen, zo meldt manager Mauricio Pochettino op zijn persconferentie.

Spoedig herstel Kane vergroot druk op Janssen bij Spurs

Kane viel in het duel met Sunderland op 18 september uit met een enkelblessure en de verwachting was dat hij zo'n twee maanden uitgeschakeld zou zijn. Vincent Janssen was als enige andere pure spits in de selectie de logische vervanger van de topscorer van vorig seizoen en leek zich te kunnen opmaken voor een flinke reeks basisoptredens voor Spurs.

Een scan heeft echter uitgewezen dat het herstel van Kane zeer voorspoedig verloopt. 'Het is veel, veel, veel beter dan we verwachtten, heel positief', vertelt Pochettino. 'Maar we kunnen nog steeds geen exacte hersteltijd geven. Ik ben geen dokter, het is lastig om te zeggen of het nog één, twee of drie weken duurt.' Hoe dan ook, Janssen ziet zijn concurrent voor de spitspositie bij Spurs, in een hoog tempo terugkomen.

De 22-jarige spits van het Nederlands elftal was in het treffen met Middlesbrough afgelopen zaterdag (1-2) goed voor een assist en was in het League Cup-duel met Gillingham (5-0) trefzeker vanaf de strafschopstip. In de Premier League staat hij na zes duels (waarvan vier invalbeurten) echter nog altijd droog. Kane scoorde dit seizoen al wel twee keer en was de afgelopen twee seizoenen goed voor 46 competitietreffers.

De naderende terugkeer van de onomstreden eerste spits van Pochettino verhoogt daarmee de druk op Janssen om de komende weken zijn kans te pakken. De eerste mogelijkheid biedt zich dinsdagavond aan, als de Londenaren in Rusland aantreden tegen CSKA Moskou (20.45 uur). Trainer Leonid Slutsky is in ieder geval op zijn hoede: 'Tottenham heeft met Heung-Min Son, Christian Eriksen, Erik Lamela en Janssen gevaarlijke spelers. De vraag is hoe wij hen gaan verdedigen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.