Spitsenruil na Groningse onrust: Van Weert vertrekt, Pohl komt

Reacties

FC Groningen heeft een oplossing gevonden voor het probleemgeval Tom van Weert. De 28-jarige spits vertrekt naar Aalborg BK. Daartegenover staat de komst van de Deense jeugdinternational Jannik Pohl. Dat heeft Groningen woensdagmiddag bevestigd.

Spitsenruil na Groningse onrust: Van Weert vertrekt, Pohl komt

Het was sinds deze week al duidelijk dat er een einde zou komen aan de samenwerking met Van Weert. De Brabander sprak vrijdag zijn ongenoegen uit over het feit dat trainer Danny Buijs hem al na twee competitieduels passeerde voor de van Ajax gehuurde Mateo Cassierra. Zondag voerde hij samen met de eveneens ontevreden Jesper Drost een gesprek met technisch manager Ron Jans.

Het tweetal keerde daarna weer terug in de selectie van Buijs, maar duidelijk was dat beide spelers deze week nog mogen vertrekken van Groningen. Voor Van Weert, goed voor 18 goals in 54 officiële duels sinds hij in 2016 overkwam van Excelsior, heeft dat nu geresulteerd in een contract bij de huidige nummer vier van Denemarken. In ruil daarvoor komt de 22-jarige spits Pohl naar het hoge noorden.

Pohl was dit seizoen in de eerste zes competitieduels van Aalborg nog basisspeler en scoorde tijdens het thuisduel met FC Midtjylland (2-1). Vorig seizoen scoorde de 1 meter 86 lange aanvaller negen keer in alle competities. De speler van Jong Denemarken, die sinds zijn debuut in 2015 in totaal al 76 keer uitkwam voor Aalborg (15 goals), tekent voor drie seizoenen in Groningen.

Voor Jans is Pohl geen onbekende. 'Wij volgen Jannik al sinds 2017, toen onze scout Jurrie Koolhof hem aan het werk zag. Daarna hebben meerdere mensen van ons Jannik bekeken. Zelf zou ik eind vorig seizoen naar Denemarken reizen om hem persoonlijk aan het werk te zien. Een blessure zorgde ervoor dat Jannik aan de kant moest blijven en mijn trip niet doorging.'

De technisch manager denkt dat de 22-jarige aanvaller zich in Groningen verder kan ontwikkelen. 'Jannik is een sterke spits, met snelheid en diepte in zijn spel. Daarnaast is hij een harde werker', zegt Jans op de clubwebsite. 'Allemaal eigenschappen die wij goed kunnen gebruiken en voor een prima aanvulling zorgen op de bestaande kwaliteiten in de huidige eerste selectie van FC Groningen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Samenvatting De Graafschap - FC Groningen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.