Spitsen Slory en Korte Dordrechts hoop in bange dagen

Reacties

Andwelé Slory staat voor een opvallende terugkeer in het betaald voetbal. De 32-jarige oud-international tekende maandag een contract voor anderhalf jaar bij FC Dordrecht, dat voor hem een belangrijke rol ziet weggelegd in de tweede seizoenshelft.

Spitsen Slory en Korte Dordrechts hoop in bange dagen

Deze zomer stond Slory ook al op het punt een contract te tekenen in Dordrecht, maar die overgang ging op het laatste moment niet door. De aanvaller stond ingeschreven bij de amateurs van VDL, waardoor een overschrijving uitgesloten was.  In het geheim bleef de ex-speler van Feyenoord meetrainen met de beloften van De Schapenkoppen en nu heeft de KNVB alsnog groen licht gegeven voor de transfer.

Slory moet in Dordrecht een aanvalsduo gaan vormen met de inmiddels weer fitte Giovanni Korte. Mart Lieder, Rick ten Voorde en Rihairo Meulens mogen met z'n drieën gaan vechten voor de positie kort achter de spits. Net als voor de winterstop lijkt trainer Ernie Brandts voor een 4-4-2-systeem te kiezen, zeker met de komst van Feyenoord-huurling Matthew Steenvoorden. Hij moet als controleur op het middenveld voor meer rust gaan zorgen.

Volgens analist Johan Boskamp, die FC Dordrecht afgelopen weekend aan het werk zag op een toernooi in België, wordt het ook met de nieuwe, wat meer defensieve speelstijl lastig voor De Schapenkoppen.

'Ze hebben van tevoren gezegd dat ze hun eigen spelletje zouden blijven spelen. Toch speelden ze de laatste drie wedstrijden met aardig wat mensen achter de bal', zegt Boskamp tegen Voetbal International. 'Dordrecht heeft wat puntjes gepakt, maar met alleen maar gelijke spelen duurt het lang totdat je veilig wordt. Eerlijk, het wordt ontzettend moeilijk. Hopelijk kunnen ze zich nog versterken deze winter. Marco (Boogers, technisch directeur red.) heeft zo zijn contacten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.