Spitsen in vorm schieten Frankrijk langs Denemarken

Frankrijk heeft zich uitstekend hersteld van de 3-1 thuisnederlaag tegen Brazilië van donderdag. Denemarken werd in een oefeninterland eenvoudig verslagen (2-0) dankzij twee spitsen, die dit seizoen in topvorm zijn.

Alexandre Lacazette opende al na veertien minuten de score. De aanvaller van Olympique Lyon, die met 23 treffers topscorer is van de Ligue 1, schoot een afvallende bal hard binnen. Het was zijn eerste treffer namens Frankrijk in zijn zesde interland.

Zeven minuten voor rust verdubbelde Olivier Giroud de voorsprong. Ook de Arsenal-spits doet het uitstekend dit seizoen met dertien doelpunten uit negentien competitieduels. Giroud passeerde de Deense doelman Kasper Schmeichel door zijn benen.

Namens de bezoekers was Christian Eriksen het dichtst bij een treffer, maar hij stuitte op keeper Stéphane Ruffier. De ex-Ajacied zorgde samen met Nicolai Boilesen (Ajax), Michael Krohn-Dehli (ex-Ajax), de invallers Simon Poulsen (AZ) en Lasse Schöne (Ajax) voor het Nederlandse tintje aan de wedstrijd.

Als organisator van het EK volgend jaar is Frankrijk ingedeeld in Groep I, waardoor het tegen Albanië, Armenië, Denemarken, Portugal en Servië oefent. Denemarken heeft in de poule zeven punten uit vier duels, waarmee het de tweede plaats bezet achter Portugal (negen punten).