Spionagethriller houdt Cardiff en Palace in zijn greep

Reacties

Bizar maar waar: Cardiff City eist dat de thuisnederlaag die de club op 5 april leed tegen Crystal Palace (0-3) nietig wordt verklaard. De club uit Wales beschuldigt de Londense concurrent van spionage.

Spionagethriller houdt Cardiff en Palace in zijn greep

Cardiff beticht Palace-directeur Iain Moody van vuil spel.  Moody blijkt een dag voor het cruciale duel erin te zijn geslaagd de opstelling van de thuisploeg te achterhalen. Pikant detail: Moody was tot oktober vorig jaar technisch directeur van Cardiff City. Hij zou zijn connecties bij zijn vorige werkgever hebben aangewend om de namen van de basisformatie te verkrijgen.

Lek
Dat hem dat is gelukt, kwam aan het licht doordat Moody de verkregen opstelling per abuis doorstuurde naar Dougie Freedman, manager van Bolton Wanderers en vriend van Cardiff-trainer Ole Gunnar Solskjær (op de foto hierboven met Palace-manager Tony Pulis). Vanwege hun vriendschap speelde Freedman het opmerkelijke sms'je van Moody door aan Solskjær, waarna het balletje ging rollen. Cardiff-middenvelder Aron Gunnarsson is het lek, valt te lezen uit het sms'je van Moody, al ontkent de IJslander dat in alle toonaarden.

Aron Gunnarsson, het vermeende lek.
Aron Gunnarsson, het vermeende lek.

Cardiff City stelt dat het gedrag van Crystal Palace in strijd is met de erecode en gedragsregels die de Premier League-clubs onderling hebben afgesproken. Dat het een ernstige zaak betreft, staaft Cardiff met de bewering dat Palace-manager Pulis het brein achter de spionage van Moody is. Hij zou de directeur hebben aangespoord, stellen The Bluebirds.

Ernstig
De staatsomroep BBC wist de hand te leggen op het bezwaarschrift dat Cardiff inmiddels naar de Premier League heeft gestuurd. Een passage daaruit: 'Hoeveel invloed het heeft gehad op het resultaat zullen we nooit weten, maar het is overduidelijk dat Crystal Palace erin is geslaagd vertrouwelijke informatie te bemachtigen. Dat heeft het gedaan door een werknemer van Cardiff City (naar verluidt Gunnarsson, red.) aan te moedigen de bepalingen in zijn contract te verbreken. Dat is een ernstige schending van de integriteit en regelgeving van deze competitie. Het resultaat van de wedstrijd moet daarom nietig worden verklaard.'

Met nog vier duels te spelen verkeert Cardiff City in groot degradatiegevaar. De club uit Wales staat voorlaatste met 29 punten. Crystal Palace (elfde) is na een indrukwekkende opmars onder Pulis inmiddels zo goed als veilig en vergaarde veertig punten in 34 wedstrijden.

Steven Caulker (links) en Ben Turner druipen af na de 0-3 nederlaag van Cardiff City tegen Crystal Palace.
Steven Caulker (links) en Ben Turner druipen af na de 0-3 nederlaag van Cardiff City tegen Crystal Palace.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.