Spijtgevoel knaagt aan Mourinho bij afscheid Schweinsteiger

Reacties

José Mourinho heeft zijn excuses aangeboden aan Bastian Schweinsteiger voor de Duitser naar Chicago Fire vertrok. De Manchester United-manager zegt zich schuldig te voelen ten opzichte van de op Old Trafford geflopte routinier.

Spijtgevoel knaagt aan Mourinho bij afscheid Schweinsteiger

Schweinsteiger trok in de zomer van 2015 in het spoor van Louis van Gaal naar Manchester. Toen de Nederlandse manager een seizoen later vertrok, was de rol van de spelmaker uitgespeeld. Mourinho deed dit seizoen slechts vier keer een beroep op de 32-jarige middenvelder, die tot november zelfs apart trainde.

The Special One heeft nu spijt: 'Hij zit in die categorie met spelers waar ik me schuldig over voel. Voor wat ik hem heb aangedaan', aldus Mourinho vrijdag tijdens zijn persconferentie. 'Ik wil het niet hebben over Bastian als speler of over hij wel of niet gekocht had moeten worden. Ik wil het over Bastian als professional hebben, als mens.'

Schweinsteiger vroeg Mourinho toestemming op naar Chicago te verkassen en de Portugees stemde in. 'Het laatste wat ik Bastian vertelde was: "Eerder ben ik onjuist geweest tegen je, dus nu moet ik het goede doen." Hij weet dat ik me schuldig voel over die eerste periode. Ik ben blij dat ik hem dat heb kunnen zeggen. Ik mis nu een goede man, een goede professional en iemand met een erg goede invloed bij trainingen.'

United begint zaterdagmiddag aan de laatste twee maanden van het seizoen met een thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion. Chris Smalling en Phil Jones zijn er dan sowieso niet bij. De verdedigers liepen blessures op tijdens de interlandperiode en staan naar alle waarschijnlijkheid weken aan de kant. Paul Pogba kampt nog met een hamstringblessure, terwijl Zlatan Ibrahimovic geschorst is. Wayne Rooney kan tegen West Brom (aftrap 16.00 uur) zijn rentree maken na knieproblemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.