Spijkerharde spitsensloper Samuel stopt

Reacties

Nadat hij aanvallers twintig jaar lang de stuipen op het lijf gejaagd heeft, vindt Walter Samuel het op 38-jarige leeftijd mooi geweest.

Spijkerharde spitsensloper Samuel stopt

Samuel stond de afgelopen twee seizoenen onder contract bij FC Basel. Daarvoor schopte hij spitsen over de reclameborden namens Internazionale, Real Madrid, AS Roma, Boca Juniors en Newell's Old Boys. De Argentijn, bijgenaamd Il Muro (de muur) staat bekend als een van de beste en hardste verdedigers van zijn generatie.

Zijn beste fase kende Samuel (56 caps) tussen 2005 en 2014 bij Inter. Hij werd met de Milanese club zes keer kampioen en won in 2010 de Champions League. In die jaren vormde hij met mannen als Marco Materazzi, Ivan Córdoba, Lúcio en Javier Zanetti een beruchte verdedigingslinie.

'Ik heb jarenlang met hem gespeeld, bij Inter en Argentinië. Je hoefde hem maar vijftien minuten in actie te zien, om te beseffen waarom iedereen hem De Muur noemt. Hij was verschrikkelijk goed. In het jaar dat we onder José Mourinho de Champions League wonnen was hij simpelweg gruwelijk', zei Zanetti enkele jaren geleden over Samuel, na diens vertrek bij Inter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.