Spelersvakbond wil een signaal van Oekraïense voetbalbond in racismezaak

Reacties

De internationale spelersvakbond FIFPro heeft de voetbalbond van Oekraïne dringend verzocht om actie te ondernemen in de racismezaak van Taison. De Braziliaan kreeg afgelopen weekend rood vanwege zijn reactie op racisme van fans, de FIFPro zou graag zien dat deze rode kaart kwijtgescholden werd.

Spelersvakbond wil een signaal van Oekraïense voetbalbond in racismezaak
© Pro Shots

In speelronde veertien van de Oekraïense competitie stonden Shakhtar Donetsk en Dinamo Kiev tegenover elkaar, Shakhtar-speler Taison had het acht minuten voor tijd helemaal gehad met de fans in het uitvak. Na aanhoudende, racistische geluiden richting hem schoot hij de bal richting het uitvak en stak hij zijn middelvinger op. De scheidsrechter deelde na die actie een rode kaart uit, waarna Taison in tranen het veld verliet. Spelers van Dinamo Kiev en zijn eigen team kwamen hem vervolgens troosten.

'Miljoenen mensen van over de hele wereld hebben de verontrustende beelden van Taison gezien', schrijft FIFPro. 'Als vertegenwoordigers van voetballers vragen wij dat de rode kaart wordt ingetrokken. Elke vorm van straf is een slecht signaal vanuit de voetbalgemeenschap, Oekraïne en zijn mensen.'

De spelersvakbond kondigde eerder al aan dat het contact zou opnemen met Taison en Dentinho. Laatstgenoemde is teamgenoot van Taison bij Shakhtar en kwam kort na de wedstrijd met een statement over het incident.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Taison
Meer over Taison
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.