Spelersraad adviseert negatief over FC Twente-straf

Reacties

De Centrale Spelersraad (CSR) adviseert negatief over de beruchte FC Twente-uitspraak. Het adviesorgaan met vakbondsbazen en tien profvoetballers heeft dat kenbaar gemaakt aan de licentiecommissie van de KNVB.

Spelersraad adviseert negatief over FC Twente-straf

Hoewel de CSR in zijn 31-jarige bestaan nog nooit een besluit ongedaan heeft kunnen maken en de KNVB-licentiecommissie niet verplicht is om het advies over te nemen, is wel opvallend dat de spelers ingaan tegen de Eredivisie en de bond. Afgelopen dinsdag voerden zij juist de druk op en vroegen de Tukkers om akkoord te gaan met degradatie.

FC Twente leek geen vrienden meer over te hebben, maar nu kan de crisisclub toch schermen met steun van de spelers. De spelersraad is er voor de bescherming van de spelers en is er principieel op tegen om een club het laatste duwtje te geven. Eerder maakte directeur Onno Jacobs bekend dat de club in de Jupiler League failliet zou gaan. De CSR vreest voor het verlies van werkgelegenheid.

Door het advies van de CSR loopt een definitief besluit alleen maar verdere vertraging op. Volgens de KNVB-reglementen is de licentiecommissie nu verplicht om het negatieve advies twee weken in beraad te nemen. Pas daarna kan de uitspraak definitief worden gemaakt. Niet voordat de straf formeel is uitgesproken, kan FC Twente in beroep gaan. Dat zou dus op zijn vroegst in de tweede week van juni kunnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.