Spelers Willem II willen duidelijkheid over hun toekomst

Een aantal spelers van het in degradatienood verkerende Willem II snakt naar duidelijkheid over hun toekomst. Onder meer de contracten van doelman David Meul, Marc Höcher en Danny Guijt lopen af.

Spelers Willem II willen duidelijkheid over hun toekomst

'Voor ons is het nu zaak een contract af te dwingen', is de laatste realistisch. 'Of dat bij Willem II is of elders, is op dit moment nog onduidelijk. Onze toekomst zal afhangen van het niveau waarop de club na de zomer actief is.'

Trainer Jurgen Streppel (foto) heeft intern al aangegeven dat hij sommige spelers vooral geschikt vindt voor het spelen in de top van de Eerste Divisie. Het lijkt erop dat eerder genoemd trio onder die categorie valt. Voor routinier Mitchell Piqué (33), die zaterdag tegen Roda JC niet tot de wedstrijdselectie behoorde, is vermoedelijk geen plaats meer in het Koning Willem II Stadion.

Hoewel de clubleiding al wel heeft aangegeven dat de begroting bij degradatie teruggaat van acht naar vijf miljoen en meestrijden in de top het doel is, wil Streppel inhoudelijk pas reageren wanneer het doek is gevallen. 'We hebben nu andere prioriteiten', vindt de coach die volgend seizoen ook fungeert als technisch directeur.

Achter de schermen is Streppel al druk bezig met beleid maken. De organisatie gaat, ook als de club na de zomer een niveau lager voetbalt, niet heel fors op de schop. Na het bijna-faillissement in 2011 voert de Tilburgse club een strikt financieel beleid. Zo is in de spelerscontracten rekening gehouden met degradatie. In dat geval wordt een flink aantal salarissen gehalveerd. (Dennis van Bergen)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen