'Spelers van Inter kunnen niet omgaan met tegenslag'

Het seizoen van Internazionale blijft van een uiterst mager niveau. De ploeg ging met 2-0 onderuit bij Juventus en verliest langzaam het zicht op Europees voetbal. Coach Claudio Ranieri is ontstemd over het gebrek aan buigzaamheid en incasseringsvermogen van zijn selectie.

'Een uur lang deden we het prima en was Gianluigi Buffon (doelman van Juve, red.) de man van de wedstrijd', meent Ranieri die na zestig minuten de eerste treffer incasseerde bij een stilstaande situatie. 'Na die goal was de wedstrijd voor ons afgelopen. We legden het af tegen Juventus op intensiteit en vastberadenheid.'

'Ons probleem is dat de spelers hun scherpte verliezen bij de eerste tegenslag', verzucht de coach die niet kon beschikken over de geblesseerde Wesley Sneijder en Luc Castaignos buiten de selectie hield. 'We hadden de wedstrijd goed bestudeerd en het verliep prima. Tot we instortten. Daarna was de zege voor Juventus terecht want ze kregen nog drie goede kansen.'

'Mijn toekomst hier? Ik voel rust omdat ik weet hoe het werkt in het voetbal', vervolgt Ranieri. 'We doen alles wat we kunnen en dat weet ook voorzitter Massimo Moratti. Het gat naar de plaatsen die recht geven op Europees voetbal is weer vergroot. En er zijn steeds minder wedstrijden om het te dichten. Maar we zullen nooit opgeven.' Foto: VI Images