Spelers PEC en Ajax met kinderen op hun rug het veld op

In het kader van de Zwaluwen Jeugd Actie zullen de 22 spelers zondag voorafgaand aan de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen PEC Zwolle en Ajax met kinderen op hun rug het veld oplopen.

Spelers PEC en Ajax met kinderen op hun rug het veld op

Normaal gesproken lopen er voorafgaand aan elke Eredivisiewedstrijd kinderen hand in hand met de 22 basisspelers het veld op, maar zondag in De Arena wordt met die traditie gebroken om de aangrijpende spierziekte van de kinderen onder de aandacht te brengen. Onder hen is ook Sebas (op de foto op de rug van Ajax-trainer Frank de Boer), die het boegbeeld is van de actie en de campagne jekuntmijnrugop.nl onder de aandacht brengt.

De actiewebsite is een centraal collectepunt waarmee geld wordt ingezameld voor medicijnen tegen spierziekten als de Ziekte van Duchenne, die vrijwel alleen bij jongens (circa 20.000 in Nederland) voorkomt en ervoor zorgt dat spieren langzaam hun kracht verliezen en uiteindelijk ook de ademhalingsspieren en het hart aantast.

Frank de Boer heeft zich dit jaar verbonden aan de Zwaluwen Jeugd Actie. 'Mijn broer en ik zijn al vanaf het begin beschermheer van Spieren voor Spieren. We zien langs het veld nog steeds heel vaak kinderen met een spierziekte en daar willen we graag wat voor doen.'

In totaal doen dit jaar meer dan driehonderdduizend kinderen mee aan de actie, die op 30 augustus sluit en waarvoor ook de KNVB zich in samenwerking met Spieren voor Spieren en het Prinses Beatrix Fonds inzet. Op maandag 4 augustus zal bovendien baltovenaar Soufiani Touzani in het kader van de actie trucs uitvoeren in Rotterdam met boegbeeld Sebas op zijn rug.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen