Spelers Parma maken einde aan staking

Reacties

Parma maakt het seizoen af. De overige negentien clubs uit de Serie A steken de noodlijdende club de helpende hand toe. Daarnaast hebben de spelers besloten hun staking, waardoor het duel met Genoa van vorig weekend niet doorging, te beëindigen.

Spelers Parma maken einde aan staking

Tijdens een vergadering van de Lega Serie A, waarin de deelnemers aan de Italiaanse hoogste voetbalklasse verenigd zijn, hebben de clubs financiële steun toegezegd. Er wordt een potje gemaakt met in totaal vijf miljoen euro, waarmee Parma het seizoen kan afmaken. Kort daarna kondigden de spelers van Parma aan dat zij bereid zijn weer te gaan voetballen, ondanks het feit dat zij al sinds de zomer geen salaris meer kregen.

Daardoor blijft de Serie A een publicitaire afgang bespaard. Ook blijft er nu sprake van een eerlijk competitieverloop. Als Parma het seizoen namelijk niet had kunnen afmaken, zouden de resterende vijftien duels van de club worden omgezet in een reglementaire 0-3 nederlaag.

Met de hulp van de Lega Serie A zijn de problemen bij Parma niet ineens allemaal opgelost. De kans dat de club failliet gaat is nog steeds groot, maar in dat geval wordt Parma met de toegezegde financiële steun kunstmatig in leven gehouden tot het einde van dit seizoen. Of de club volgend seizoen nog bestaat en in welke divisie de club dan speelt, is nog volstrekt onduidelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.