Spelers geven vrije weekend op voor noodselectie Tsjechië

Reacties

De Tsjechen hebben voor de selectie voor het Nations League-duel met Schotland moeten putten uit een ongewoon arsenaal. Slechts twee spelers hebben een interland gespeeld.

Spelers geven vrije weekend op voor noodselectie Tsjechië
© Pro Shots
Tsjechië
Tsjechië
1 - 2
Schotland
Schotland

De nationale ploeg van Tsjechië werd in de aanloop naar het duel met Schotland getroffen door het coronavirus. De bond wilde de Nations League-wedstrijd afzeggen, maar de UEFA stelde dat de ontmoeting maandag moest doorgaan.

Tsjechië was daardoor gedwongen een alternatieve selectie samen te stellen. Interim-bondscoach David Holoubek kwam tot 24 nieuwe namen, waaronder die van Roman Hubník (foto). De 36-jarige verdediger heeft 29 interlands op zijn naam staan, maar de laatste dateert van het EK van 2016. Hij is met Stanislav Tecl (30) de enige met interlandervaring.

'Ik wil de clubs en de coaches bedanken dat we deze spelers hebben kunnen selecteren', zei Holoubek, de doorgeschoven coach van Tsjechië Onder-19. 'Veel van die spelers hadden een vrij weekend. Ze zijn van heel het land hierheen gekomen.' Maandag staan ze in Olomouc voor de taak Schotland partij te geven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.