Speler stopt vanwege risico op hartaanval

Dejan Racunica heeft noodgedwongen een punt achter zijn voetbalcarrière gezet. De 34-jarige middenvelder van Hajduk Split loopt als hij doorgaat met voetballen een groot risico op een hartaanval. 'Ik ben zeer, zeer ongelukkig, maar het leven gaat door', liet de aangeslagen sterspeler en tweevoudig international weten tegenover het Spaanse persbureau EFE.

Racunica besloot definitief te stoppen nadat ook een second opinion in München uitwees dat zijn hart het spelen op topniveau waarschijnlijk niet meer aankan. De hartspecialisten weigerden dan ook Racunica vrij te geven en zijn spelerslicentie te ondertekenen.

'Ik heb het oordeel van de artsen te respecteren. Het heeft geen zin om op eigen verantwoordelijkheid toch door te zetten', aldus de middenvelder van de Kroatische koploper, die daarmee zijn familie een groot plezier deed. 'We zijn de laatste dagen behoorlijk op ons hoede geweest gezien de tragedie in Portugal. Onze dochters en ik wilden dan ook niet dat Dejan zou gaan spelen ten koste van alles', vertelde zijn vrouw opgelucht.

Afgelopen weekend overleed de Hongaarse aanvaller Miklós Fehér in het duel van zijn club Benfica met Vitoria Guimaraes. Fehér zakte op het veld in elkaar en was met reanimatie niet meer tot leven te brengen. Een eerste autopsie stuitte vooralsnog niet op afwijkingen, al moeten de resultaten van een toxicologisch onderzoek nog volgen.

Racunica's rol bij Hajduk Split is mogelijk nog niet voorbij. De leiding van de club heeft voor hem een positie in het bestuur voor ogen. Racunica heeft nog niet gereageerd op het aanbod.

Bekijk hier al onze video's