Spektakelstuk tegen oude bekende geeft Verbeek lucht

VfL Bochum heeft de ontluikende onrust na een teleurstellende reeks de kop ingedrukt. Trainer Gertjan Verbeek staat er weer wat beter op na het spektakelstuk tegen 1. FC Nürnberg (5-4).

Verbeek voelde de druk groeien na een reeks van vier duels zonder zege. Ruim een maand na de laatste overwinning in de Tweede Bundesliga kwam de Nederlandse coach na een spektakelstuk weer in wat rustiger vaarwater.

VfL Bochum toonde zich defensief kwetsbaar. Na de eerste 45 minuten had keeper Manuel Riemann al drie keer moeten capituleren. Onder anderen Dave Bulthuis – de verdediger kopte in de 34ste minuut raak – profiteerde er namens 1. FC Nürnberg van.

Maar de gasten hadden nog meer problemen de defensie sluitend te houden. VfL Bochum scoorde voor rust drie keer en deed dat tien minuten in de tweede helft via Peniel Kokou Mlapa nog een keer. Kort voor rust deelde Nils Quaschner de genadeklap uit aan de gasten (5-3). De aansluitingstreffer van Shawn Parker kwam te laat voor Nürnberg, waar ook Tim Matavz er niet in slaagde een nieuwe nederlaag te voorkomen.

Door het resultaat in Bochum vergrootte Verbeek de crisis bij Nürnberg. Zijn oude club is door de nederlaag de nieuwe hekkensluiter. VfL Bochum klimt naar de vijfde plaats in de Tweede Bundesliga.