Spektakelstuk prooi AC Milan, Totti maakt indruk

Mede dankzij een doelpunt van Clarence Seedorf trok AC Milan in een spektakelstuk aan het langste eind. Francesco Totti deed bij zijn rentree weer van zich spreken.

AC Milan-Cagliari 4-3In een bizarre wedstrijd bleef AC Milan aan de goede kant van de score en werd de achterstand op koploper Internazionale weer teruggebracht tot zeven punten. De overwinning had de nodige voeten in de aarde. Na een vroege treffer van Clarence Seedorf nam Cagliari in San Siro het initiatief over en onderstreepte dat met goals van Alessandro Matri en Andrea Lazzari. Marco Boriello en Pato stelden nog voor rust orde op zaken. Ronaldinho maakte vanaf de strafschopstip een einde aan de Milanese onzekerheid, al was het nog even knijpen voor AC Milan na de aansluitingstreffer van Nenê.

Sampdoria-Chievo 2-1Sampdoria maakte een kleine sprong naar de vierde plaats dankzij de nipte overwinning op Chievo, dat na de tweede gele kaart voor Luciano op slag van rust het zicht op een succesje verloor. Sampdoria liep na de 1-0 van Andrea Poli door een treffer van Giampaolo Pazzini weg naar 2-0, voordat Andrea Mantovani de eer redde voor Chievo.

Napoli-Lazio Roma 0-0Lazio Roma blijft in de problemen. Met het doelpuntloze gelijkspel bij Napoli schieten de kwakkelende Romeinen nauwelijks iets op. In de tweede helft lieten Julio Cruz en Rinaudo zich van hun slechte kant zien. De Lazio-spits beet in een pols van de Napoli-verdediger, die daarop met een tik reageerde. Scheidsrechter Saccani liet het voorval onbestraft.

AS Roma-Bari 3-1Blessures spelen Francesco Totti dit seizoen parten. Tegen Bari bewees hij na een maand absentie zijn waarde voor de Romeinen. De aanvoerder was met een zuivere hattrick in de eerste 28 minuten verantwoordelijk voor de 3-1 zege, waardoor de afstand naar de gevarenzone verder opliep.