Spektakel Atlético en Sevilla levert geen winnaar op

Atlético Madrid en Sevilla vermaakten het publiek met een spannende en zeer spectaculaire wedstrijd die niettemin geen winnaar opleverde. Na negentig minuten voetbal stond het in Estadio Vicente Calderón 2-2.

Vanaf het eerste fluitsignaal vlogen de vonken er vanaf. Atlético Madrid nam direct het initiatief en was via de gedreven José Antonio Reyes gevaarlijk. Het was echter Sevilla, waar de spits ooit debuteerde in het betaalde voetbal, dat de score opende vlak voor rust. Diego Perotti verzorgde de voorbereiding, Álvaro Negredo de afronding.

Koke bracht Atlético kort na de pauze koppend op gelijke hoogte uit een voorzet van Diego Forlán. Nadat beide teams diverse kansen hadden gekregen - en David De Gea, goalie van Atlético, zich andermaal een topkeeper toonde - kwam Sevilla na ruim een uur spelen weer op voorsprong. Op aangeven van Jesus Navas scoorde Ivan Rakitic.

Een kwartier voor tijd beloonde Reyes zichzelf met een doelpunt voor zijn uitstekende optreden, op aangeven van Sergio Agüero. In de laatste tien minuten had de Argentijn nog twee keer de winnende treffer op zijn schoen, maar faalde. Voor Sevilla had Negrado de wedstrijd nog kunnen beslissen. Het bleef bij 2-2.

Overige uitslagenEspanyol-Real Sociedad 4-1Sporting Gijón-Real Zaragoza 0-0 Foto: VI Images