Speelminuten lonken voor Anita door liesblessure Cabaye

De kansen op speeltijd voor Vurnon Anita bij Newcastle United worden almaar groter. Nadat eerder al Jonás Gutiérrez was weggevallen met een knieblessure, moet manager Alan Pardew nu ook Yohan Cabaye minimaal vier weken missen.

Speelminuten lonken voor Anita door liesblessure Cabaye

De Franse middenvelder keerde met een liesblessure terug van de oefeninterland tegen Italië (2-1 winst) en kan naar verwachting pas in januari terugkeren op het veld. Cabaye moet mogelijk een kleine operatie ondergaan en zal mogelijk zes weken aan de kant staan, voordat hij aan zijn revalidatie kan beginnen.

En dat kan Newcastle momenteel niet goed gebruiken. Behalve de recente blessures van Gutiérrez en Cabaye zitten ook de middenvelders Dan Gosling en Haris Vuckic voorlopig in de lappenmand. Dat biedt volop kansen voor Anita, die de afgelopen drie competitiewedstrijden al in de basis startte.

'Het is zwaar voor ons op dit moment', klaagt Pardew dan ook bij zo veel blessureleed. 'Als iedereen fit was, was het wegvallen van Cabaye niet zo'n klap geweest. Maar op dit moment kunnen we het ons niet veroorloven weer iemand kwijt te raken.'

Overigens blijven de kansen op speeltijd voor Anita ook na de terugkeer van Cabaye aanzienlijk. Tegen die tijd vertrekt Cheick Tioté naar alle waarschijnlijkheid immers naar Zuid-Afrika, om daar met Ivoorkust aan de strijd om de Afrika Cup deel te nemen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's