Speekkoren irriteren Stam, prachtig moment bij Sunderland

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Speekkoren irriteren Stam, prachtig moment bij Sunderland

'Pjanic? Ik heb al gezegd dat hij niet meer met me kan praten'
• Koploper Juventus en nummer twee AS Roma maken zich in Italië op voor een absolute kraker aanstaande zaterdag. Voor Miralem Pjanic is het duel pikant. De Bosnische middenvelder maakte in de zomer de overstap van Rome naar Turijn en treft dus zijn oude club. Pjanic hoeft niet op een gezellig onderonsje met zijn oude ploeggenoot Radja Nainggolan te rekenen, zo verzekert de Belg met een knipoog in Italiaanse media.

• Dinsdag was er al de ontmoeting van Lionel Messi met zijn jonge Afghaanse fan, een dag later had wederom een jonge voetbalfanaat de dag van zijn leven. De ernstig zieke Bradley Lowery mocht voor de Premier League-wedstrijd tussen Sunderland en Chelsea een strafschop nemen in het Stadium of Light. En zoals het hoort, scoorde hij.

• Een sterk staaltje fair play in Duitsland bij het duel tussen FC Bocholt en Baumberg. Bocholt-spits Timo Munoz ging naar de grond in het strafschopgebied van de bezoekers en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. De Baumberg-spelers konden hun ogen niet geloven en schreeuwden moord en brand. Uiteindelijk was Munoz zo eerlijk om zelf bij de arbiter aan te geven dat een strafschop niet op zijn plaats was. Dat gebaar viel in goede aarde bij de bezoekers en kwam de spits zelf op een kus te staan.  

'Het zegt iets over hoe ze als mens in elkaar zitten. Als ze dit saai vinden, moeten ze eens goed naar het spel van hun eigen ploeg kijken'
• Supporters van Leeds United staken dinsdagavond de draak met het Reading van manager Jaap Stam. 'Boring boring Reading', klonk het vanaf de tribunes van Elland Road. De speelstijl van Reading, dat ondanks een balbezitpercentage van liefst 77 procent met 2-0 onderuit ging in Leeds, is volgens veel Engelsen namelijk weinig opwindend. Stam is duidelijk niet gediend van de beschimpingen. (Get Reading)

Diego Maradona bereidt zich voor op de feestdagen. De 56-jarige Argentijn laat zien nog steeds over soepele heupen te beschikken. Pluisje werkt de twaalf kilometer op geheel eigen wijze af.

'Ik heb Zinchenko weleens verteld dat hij niet in zijn eentje nog eens terug moet gaan lopen om de popiejopie uit te hangen. Zoiets doe je gezamenlijk, als team'
Marcel Brands vertelde dinsdagavond bij de ledenvergadering van de supportersvereniging dat hij Oleksandr Zinchenko heeft aangesproken op zijn gedrag na de wedstrijd. De technisch directeur van de Eindhovenaren had een woordje met spelers die na duels van PSV de supporters niet bedankten, maar het andere uiterste is volgens Brands ook niet de bedoeling.

Voor Eljero Elia blijven wedstrijden tegen ADO, waar hij de jeugdopleiding doorliep, bijzonder. In aanloop naar de bekerwedstrijd van woensdagavond (aftrap 20.45 uur) verwacht de Feyenoord-aanvaller weinig last te hebben van psychologische oorlogsvoering. 'Ik krijg voor zo'n wedstrijd wel meer berichten, al zijn ze nu iets rustiger. In het begin van het seizoen stonden ze hoger en toen hadden ze een wat grotere mond.' (Feyenoord TV)

'Voorheen werd gewoon de beste speler gekozen'
Xavi begrijpt niets van de Gouden Bal-verkiezing van Cristiano Ronaldo. De Portugese sterspeler won ten koste van Lionel Messi en Antoine Griezmann, maar dat is volgens de ex-speler van Barcelona niet terecht. 'Dit jaar is gekeken naar het gewonnen aantal prijzen, wat in andere jaren niet het geval was. Messi is de beste, ongeacht het aantal titels dat Ronaldo heeft gewonnen.' (TV3)

• Jordy Clasie en Virgil van Dijk lenen zich bij Southampton voor een kersteditie van The Great British Bake Off, oftewel de Britse variant van Heel Holland Bakt. Klaar? Bakken maar!

• Dat Zlatan Ibrahimovic een imposante carrière heeft, is wel duidelijk. De altijd bescheiden Zweed had naar eigen zeggen nog meer succes kunnen hebben. 'Ik denk dat ik nu veel slimmer speel, omdat je natuurlijk veel verandert door de jaren heen. Maar ik zou willen dat ik tien jaar geleden met dezelfde gedachte speelde, dan was ik nog fenomenaler.' (Sky Sports)

• VVSB verloor dinsdag met 4-1 van FC Volendam in het KNVB-bekertoernooi, maar de fans van de amateurclub vermaakten zich wel. Een kerstliedje zingen voor een gratis hamburger deden ze massaal.

• Aangezien het EK van 2020 in verschillende Europese steden wordt gespeeld, krijgt iedere locatie een speciaal logo. België heeft dat van Brussel gepresenteerd.

• Wat wellicht een probleem wordt voor de Belgen is het stadion in Brussel. Dat staat er namelijk nog niet. Het bouwwerk moet in 2019 worden afgerond. Vicevoorzitter Michael van Praag van de UEFA maakt zich nog niet druk: 'Wij worden pas ongerust als het stadion er een jaar van tevoren niet zou staan. Maar dat kan ik mij niet voorstellen. Dat zou een verschrikkelijke afgang zijn. Wij rekenen daar gewoon op.' (Sporza)

• Als je Zlatan Ibrahimovic bekritiseert, kun je een sneer van zijn manager José Mourinho verwachten. Oud-spits Michael Owen zei bij BT Sport dat de Zweed slechts een noodoplossing is voor Manchester United en niet één van de beste spitsen ter wereld. 'De realiteit is dat Zlatan in nauwelijks zes maanden tijd meer goals heeft gemaakt voor United dan Owen. Dus hij is geen slechte keuze voor ons', reageerde Mourinho. Owen probeerde zijn uitspraak nog te nuanceren: 'Zlatan is gewoon geen speler voor langere termijn zoals Robin van Persie dat bijvoorbeeld wel was. Ze hebben hem naar Old Trafford gehaald voor één of twee seizoenen.' Mourinho's uitspraak is overigens (nog) niet waar: Ibrahimovic scoorde dit seizoen dertien keer in 23 duels, Owen kwam bij United tot zeventien treffers in 52 wedstrijden.

• De penaltytechniek van Simone Zaza wordt zelden gekopieerd. De Braziliaan Dória waagde dinsdag toch een poging namens Olympique Marseille in het Franse bekertoernooi tegen FC Sochaux. Helaas voor hem verliep het zonder succes en vloog zijn ploeg uit het toernooi. Net als zijn Italiaanse collega liep hij als een dressuurpaard richting de bal, maar doelman Christopher Dilo stopte zijn poging. Zaza had op het EK tegen Duitsland nog meer pech, hij schoot een meter over het doel.

• De moeder van Paul en Florentin Pogba, Yeo Moriba, vindt het eigenlijk helemaal niet leuk dat haar zoons tegen elkaar spelen in de Europa League. Paul neemt het met Manchester United op tegen het Saint-Étienne van Florentin. 'Eigenlijk zie ik het liefst twee keer een gelijkspel, dan verliest er niemand. Helaas zal een van de twee worden uitgeschakeld. Ze hebben wel beloofd dat ze hun shirts uitwisselen.' (L'Équipe)

• Pech voor FC Utrecht. De club heeft net als vorig seizoen speciale bekertenues ontworpen, maar mag die niet dragen in het uitduel met PEC Zwolle van woensdag. De witte shirts en zwarte broekjes zouden volgens arbiter Björn Kuipers te weinig onderscheid bieden met de blauw-witte tenues van de Zwollenaren. Utrecht moet dus in het rood spelen. Vorig seizoen verbood Kuipers Utrecht al om in de bekerfinale tegen Feyenoord het speciale blauw-witte tenue, geïnspireerd door Elinkwijk, te dragen. (AD)

• Het is woensdag een grote dag voor Jodan Boys. De hoofdklasser uit Gouda neemt het in het KNVB-bekertoernooi op tegen Vitesse. Gerard Ekdom, de bekendste fan van de amateurclub, moedigt Jodan Boys alvast aan. Met finesse.

Zoals beloofd: het filmpje voor Jodan... - Ekdom In De Ochtend | Facebook

• Het grootste probleem van Frank de Boer bij Internazionale was de taalbarrière. Dat zegt middenvelder João Mário tegen Tuttosport. 'Nu we een Italiaanse trainer hebben, merk ik dat', zegt de Portugees over nieuwe oefenmeester Stefano Pioli. 'Dat was misschien het grootste probleem van De Boer. Hij had goede ideeën, maar het lukte hem niet om ze over te brengen op de spelers. Pioli lukt dat wel en hij heeft ook meer kennis over de Serie A.'

Thomas Tuchel is niet te spreken over de lakse houding van Mario Götze op de training van Borussia Dortmund. De trainer gaf zijn middenvelder dinsdag een preek nadat hij tijdens rek- en strekoefeningen grappen maakte met ploeggenoot Marco Reus. 'Jij bent hier niet voor het eerst. Je zit hier niet in de C-jeugd', zei Tuchel, die Götze daarna als straf achterliet toen hij met de ploeg andere oefeningen ging doen. 'Als we terugkomen, heb je hopelijk een betere houding.' (Bild)

• Bij MenInBlazers kwamen ze erachter dat Manchester United-aanvaller Henrikh Mkhitaryan veel lijkt op Ross uit de serie Friends. De gelijkenis met acteur David Schwimmer is er zeker.

Voor de duidelijkheid: links David Schwimmer, rechts Henrikh Mkhitaryan.
Voor de duidelijkheid: links David Schwimmer, rechts Henrikh Mkhitaryan.

• Je ziet het niet vaak, spelers die blij zijn met een plek op de reservebank. Federico Bernardeschi is dat wel. Na enkele keren aan te kant te zijn gezet door Fiorentina-trainer Paulo Sousa heeft de aanvaller zich herpakt. Nu is hij weer een vaste waarde. 'Misschien was een tijd op de bank zitten niet eens zo slecht, want ik was in het begin van het seizoen niet op mijn best', zei Bernardeschi tegen Radio Bruno. 'Ik heb een goede relatie met Sousa. Natuurlijk zijn er momenten dat ik het niet met hem eens ben, maar we hebben altijd respect voor elkaar.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.