Spectaculaire wederopstanding HSV in Stuttgart

Hamburger SV heeft zich onverwacht onttrokken aan de sportieve crisis. Jeffrey Bruma stond aan de basis van de spectaculaire wederopstanding in Stuttgart (1-2).

Spectaculaire wederopstanding HSV in Stuttgart

Na het ontslag van Michel Oenning kreeg Rodolfo Cardozo de opdracht mee als interim-trainer de schade te beperken tot de aanstelling van een definitieve opvolger. De Argentijn koos voor een verrassende basisploeg met onder anderen Jeffrey Bruma en de Chinees-Duitse middenvelder Zhi-Gin Lam.

Maar de mutaties sorteerden aanvankelijk geen effect. Onzekerheid was troef bij Hamburger SV, dat al na dertien seconden na de aftrap ontsnapte aan een achterstand. VfB Stuttgart nam na ruim een kwartier alsnog de leiding. HSV-doelman Jaroslaw Drobny kon een schot van Zdravko Kuzmanovic onvoldoende keren, waarna Martin Harnik de 1-0 eenvoudig kon binnentikken.

In de tweede helft liet Hamburger SV zien over veerkracht te beschikken. De jonge ploeg van Cardozo speelde vol vuur en kreeg daarvoor de ultieme beloning; de eerste overwinning van het seizoen.

Bruma, die zijn basisplaats dankte aan de blessure van Mancienne, tekende in de 51ste minuut met een fraaie kopbal voor de gelijkmaker. Na ruim een uur stond de 1-2 op het scorebord. Robert Tesche was met een kanppe volley de gelukkige bij HSV, dat door de zege de laatste plaats overdeed aan FC Augsburg.

Naast het doelpunt van Bruma was er meer goed Nederlands nieuws bij HSV. Romeo Castelen kwam na bijna twee jaar aan de zijlijn weer in actie in de hoofdmacht van Die Rothosen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's