Specialist Verhaegh beslissend tegen VfB Stuttgart

Met een man minder is VfB Stuttgart nipt ten onder gegaan tegen FC Augsburg. Penaltyspecialist Paul Verhaegh maakte het verschil (0-1).

Verhaegh mocht in de 72ste minuut aanleggen vanaf elf meter, na hands van Adam Hlousek. De Oranje-international deed wat van hem werd verwacht en benutte zo ook zijn vierde strafschop van het seizoen. Met dat aantal goals heeft de verdediger zijn eigen doelpuntenrecord van het seizoen 2005/06 geëvenaard, toen hij voor FC Den Bosch vier keer scoorde.

De treffer van Verhaegh was logisch, gezien de opgevoerde druk van FC Augsburg maar ook zuur voor VfB Stuttgart, dat met een man minder manmoedig lang stand had gehouden. De thuisploeg was namelijk in de 28ste minuut Daniel Schwaab al kwijtgeraakt met twee gele kaarten.  De rechtsback kreeg de 122ste rode kaart namens Die Schwaben, die daarmee het Bundesliga-record aller tijden in handen hebben.

Die uitsluiting bleek toch de voorbode van de zevende nederlaag voor VfB Stuttgart, dat daardoor hekkensluiter blijft in de Bundesliga. FC Augsburg is met de drie punten naar de zesde plaats geklommen.