Specialist Emiliano Martínez lacht om vermeende plannen FIFA voor penaltyreeksen

Reacties

Emiliano Martínez maakt zich weinig zorgen over de berichten dat de FIFA de regels voor keepers tijdens strafschoppenseries wil aanscherpen. De Argentijnse keeper zegt het allemaal prima te vinden: hij heeft zijn finest moment immers toch al achter de rug.

Specialist Emiliano Martínez lacht om vermeende plannen FIFA voor penaltyreeksen
© Pro Shots

Martínez vervulde een hoofdrol in de Argentijnse WK-winst van december, door in de strafschoppenreeksen tegen Nederland (kwartfinale) en Frankrijk (finale) cruciale reddingen te verrichten. De doelman deed er in deze series alles aan om de tegenstanders uit de concentratie te halen. 'Tijdens de penalty's gebruikte hij iedere truc uit het boek', zei de Franse doelman Hugo Lloris onlangs nog over Martínez.

Tijdens de winst van de Copa América, een jaar eerder, koos Martínez tijdens strafschoppen al voor dezelfde tactiek. Beweerd wordt dat de FIFA hiertegen op wil treden en met nieuwe regels ervoor wil zorgen dat keepers de strafschoppennemers in de toekomst niet langer kunnen afleiden met hun gedrag. In gesprek met de Argentijnse tak van ESPN werd Martínez daarmee geconfronteerd.

De keeper reageerde met een lach. 'Na het winnen van de Copa América heb ik steeds gezegd dat ik niet wist of ik het nog eens zou doen', zei Martínez. 'En nu, na het winnen van het WK, zeg ik dat opnieuw. Ik heb de strafschoppen die ik moest pakken al gepakt. Misschien pak ik in de komende twintig jaar wel nooit meer een penalty, maar dat is oké. Ik moest er staan tijdens de Copa en het WK en ik slaagde erin om strafschoppen keren. Dat is voldoende voor mij.'

Van een eventuele regelwijziging wordt Martínez dan ook niet zenuwachtig. 'We zullen ons altijd aanpassen aan de moderne regels en wat de FIFA wil. Dat zal geen problemen opleveren', aldus de goalie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.