Specialist Benzema voorkomt blamage Real Madrid

Reacties

Met dank aan twee kopdoelpunten van Karim Benzema heeft Real Madrid de punten in eigen huis gehouden tegen Eibar. Het zag er lange tijd niet naar uit dat dat zou gaan lukken voor de ploeg van trainer Zinedine Zidane.

Specialist Benzema voorkomt blamage Real Madrid
Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Eibar
Eibar

Wederom koos Zidane ervoor om te rouleren bij Real Madrid. Zo begonnen onder anderen Toni Kroos en Casemiro op de bank, waardoor Federico Valverde en Isco een basisplaats hadden op het middenveld. Sergio Reguilón verving Marcelo als linksback.

De keuzes van Zidane pakten in de eerste helft niet goed uit. Real Madrid speelde belabberd en oogde inspiratieloos. Eibar had het betere van het spel en werd vooral via Marc Cucurella, opgeleid door Barcelona, regelmatig gevaarlijk. De 0-1 van Marc Cardona vlak voor rust was niet meer dan verdiend. De rechtsbuiten liep eenvoudig weg bij Reguilón en wipte de bal over Keylor Navas, die wel erg vroeg naar de grond ging, heen.

Real Madrid slaagde er voor rust geen enkele keer in om een schot op doel te lossen. Gareth Bale kreeg nog de beste kans, maar schoot naast en werd direct getrakteerd op een striemend fluitconcert van de Real-aanhang. In de tweede helft kwam De Koninklijke een stuk beter voor de dag. Een doelpunt van Benzema werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar in de 59ste minuut was het wel raak.

Marco Asensio dribbelde zich naar vrijheid en leverde een panklare voorzet af die door Benzema tegen de touwen werd gekopt: 1-1. Met het inbrengen van Lucas Vázquez en Kroos voor Bale en Luka Modric probeerde Zidane in het laatste kwartier nog een winnende te forceren en dat lukte negen minuten voor tijd. De voorzet van Kroos was op maat en Benzema liet wederom zien uitstekend te kunnen koppen: 2-1.

Het zeventiende doelpunt van het seizoen van Benzema - die vlak voor tijd nog een megakans op zijn derde onbenut liet en diep in blessuretijd de paal raakte - bleek voldoende voor een nipte overwinning, waardoor Real nu twee punten minder heeft dan nummer twee Atlético Madrid (60 om 62). Atlético heeft een wedstrijd minder gespeeld, maar moet vanavond om 20.45 uur op bezoek bij koploper Barcelona. Eibar doet het met een elfde plaats prima.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.