Sparta-goalie helpt Roda in het zadel

Roda JC heeft een belangrijke zege geboekt (3-0). Het ging ten koste van Sparta dat de nacompetitie nauwelijks meer kan ontlopen. Victor Kros vervulde een negatieve hoofdrol bij de Rotterdammers.

Victor Kros kende vorige week geen beste dag. De doelman van Sparta zag er bij tenminste twee van de vijf Feyenoord-treffers niet goed uit. In het duel met Roda JC zette de vervanger van Frank Kooiman, die herstelt van een schouderblessure, de slechte lijn door. Binnen vijf minuten was hij schuldig aan de tegentreffer. Kros liet een houdbaar schot van Garba Lawal door zijn handen glippen. Voor Sparta leek daarmee het pleit beslecht, want de Rotterdamse formatie staat niet bekend om de veerkracht. Zeker nadat Ivan Vicelich na ruim een half uur op aangeven van Kevin Van Dessel de 2-0 op het scorebord had gebracht was de uitkomst bekend.

In de rust bleef Kros in de kleedkamer. Brian Vandenbussche maakte zo zijn debuut in de KPN Eredivisie. De Belgische doelman werd met landgenoot Davy de Fauw tussentijds overgenomen van Club Brugge, omdat Sparta door de blessure van Kooiman dun in de keepers zat. Door toedoen van Van Dessel hield de debutant zijn doel niet schoon in de tweede helft, waarin beide ploegen duidelijk maakten dat ze terecht verwikkeld zijn in de strijd tegen degradatie.

Bekijk hier al onze video's