Sparta wint zonder Ten Cate, Volendam naast Helmond

Het ontslag van trainer Michel Vonk heeft bij Sparta vooralsnog het gewenste schokeffect veroorzaakt. De Rotterdammers versloegen FC Dordrecht in de Rijnmond-derby. FC Volendam is door de overwinning op FC Emmen naast Jupiler League-koploper Helmond Sport gekomen.

FC Dordrecht – Sparta Rotterdam 1-2Josimar Lima zorgde er met zijn doelpunt in de 43ste minuut voor dat Sparta met een naar gevoel de rust inging. Dat wist Illiass Bel Hassani in de zestigste minuut om te keren voor de bezoekers, waar Arjan van der Laan als interim-coach op de bank zat en aanwinst Henk ten Cate op de tribune (foto midden).

Danny Buijs maakte in de 71ste minuut het feest compleet door Sparta op voorsprong te brengen. Hij was na een kwartier ingevallen voor de geblesseerd geraakte aanvoerder Steef Nieuwendaal. Go Ahead Eagles – MVV Maastricht 0-0De Deventenaren hadden het moeilijk tegen een verdedigend MVV. Vanaf de eerste minuut waren de mogelijkheden voor de Eagles, maar tot goals kwam het niet. Door het gelijkspel raken beide ploegen achterop bij Sparta en SC Cambuur. De thuisploeg blijft zesde, MVV zakt naar de vijfde plaats.

FC Emmen – FC Volendam 0-2De Surinamer Ludcinio Marengo (foto links met rugnummer 11) en topscorer Jack Tuyp (penalty) zorgden ervoor dat FC Volendam nog altijd het volle pond in de vierde periode heeft: twaalf uit vier. Het was alweer het 26ste doelpunt van het seizoen voor Tuyp.

Door de winst komt het bovendien op gelijke hoogte met koploper Helmond Sport, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. De Brabanders komen dit weekeinde niet in actie.

SC Cambuur – FC Oss 4-1Binnen tien minuten zat de thuisploeg door goals van Erik Bakker en Martijn Barto al op rozen. Cayfano Latupeirissa deed na 21 minuten wat terug, maar nog voor rust bracht Adnane Tighadouini de overwinning in veilige haven.

Wel moest Yuri Rose het veld na 39 minuten verlaten met een blessure. De enige treffer na rust viel in blessuretijd dankzij Giovanni Hiwat, die pas twee minuten op het veld stond. Door de overwinning blijven de Friezen in het spoor van Sparta, dat drie punten meer heeft.

Overige uitslagenFortuna Sittard – De Graafschap 1-0Telstar – FC Den Bosch 1-1Almere City FC - FC Eindhoven 3-2

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.