Sparta wint ook van VVV op onneembaar Kasteel

Sparta Rotterdam heeft thuis tegen VVV-Venlo een grote stap gezet richting promotie (3-1). De Limburgers zagen door late treffers de achterstand op de koploper van de Jupiler League verder oplopen.

Sparta had een eer hoog te houden aangezien alle voorgaande tien thuisduels waren gewonnen. De start op Het Kasteel was ook veelbelovend voor de gastheren. Al in de negende minuut had Thomas Verhaar de score geopend met een schot in de kruising.

VVV, dat vrijdag de tweede plaats had verloren aan NAC Breda, kwam halverwege de eerste helft met het antwoord. Nadat Ralf Seuntjens in eerste instantie had gemist sloeg Vito van Crooy wel toe: 1-1.

Na rust hadden beide clubs zicht op meer. Zo waren onder anderen Roland Bergkamp en Verhaar dicht bij een tweede Rotterdamse treffer, terwijl aan de andere kant Mitchel Paulissen de lat op zijn weg vond.

In de 79ste minuut zorgde Ryan Sanusi voor de tweede treffer voor Sparta. Verhaar maakte kort voor tijd een einde aan de onzekerheid: 3-1. Door de overwinning heeft de ploeg van trainer Alex Pastoor een voorsprong van zeven punten op nummer twee NAC Breda, dat bovendien een wedstrijd meer heeft gespeeld. VVV staat derde met een achterstand van negen punten op de Rotterdamse koploper.