Sparta weer een stap dichter bij Eredivisie door misstap NAC

NAC Breda heeft de tweede plaats moeten afstaan aan VVV-Venlo, dat dankzij een zege bij Go Ahead Eagles in het spoor blijft van koploper Sparta Rotterdam.

Achilles '29 - Sparta Rotterdam 0-3
Sparta Rotterdam heeft een volgende stap gezet op weg naar de titel in de Jupiler League. Achilles '29, dat in de derde periode goed op dreef was, was op eigen veld het volgende slachtoffer van de Kasteelclub.

Al na twintig minuten had Sparta de solide basis gelegd voor de zeventiende overwinning van het seizoen. Na de vroege openingstreffer van Loris Brogno na voorbereidend werk van Roland Bergkamp verdubbelde Thomas Verhaar (foto) in de twintigste minuut met een schot van zestien meter de marge.

Voor het gehavende Achilles '29 was het te veel van het goede. Robert Klaasen zorgde voor meer Rotterdamse vreugde in Groesbeek. Sparta heeft op de ranglijst een marge van negen punten op de naaste achtervolgers, waarbij het ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Go Ahead Eagles – VVV-Venlo 0-3
Harry Decheiver wacht nog steeds op zijn eerste overwinning als trainer van Go Ahead Eagles. Na zijn doelpuntloze gelijkspel bij zijn debuut tegen FC Den Bosch ging de opvolger van de ontslagen Dennis Demmers onderuit tegen VVV-Venlo. Vito van Crooy was met twee goals de beul in De Adelaarshorst.

In twaalfde minuut maakte Van Crooy dankbaar gebruik van een verkeerde uittrap van keeper Theo Zwarthoed. Kort na rust ging er defensief geklungel vooraf aan de 0-2 van de VVV-aanvaller. Leandro Resida tekende in de laatste minuut voor het slotakkoord. Dankzij de overwinning hield VVV de achterstand op koploper Sparta op negen punten en kwam het op punten naast nummer twee NAC Breda.

NAC Breda – MVV Maastricht 1-1
NAC Breda wilde met een overwinning een voorschot nemen op de derde periodetitel. Maar de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen zag de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht uitmonden in een teleurstelling.

In het Rat Verlegh Stadion zocht NAC lang naar het antwoord op de bliksemstart van MVV, dat in de vierde minuut via Emrullah Güvenc de leiding had genomen. In de 51ste minuut viel de bevrijdende gelijkmaker van Joey Suk, die uit de rebound de 1-1 maakte. Ondanks de aanhoudende pogingen bleef het voor de thuisploeg bij die ene treffer.

De Brabanders verloren meer dan alleen twee punten aangezien Mats Seuntjens in de 78ste minuut zijn tweede gele kaart van de avond incasseerde na een vermeende schwalbe. Dat de mogelijke spelbrekers voor de periodetitel – Jong Ajax en Jong PSV – ook punten inleverden, was een schrale troost voor de Bredanaars.

Almere City FC – FC Eindhoven 1-2
FC Eindhoven haakte ook aan in de jacht op promotie. Jinty Caenepeel zette de Brabantse formatie met zijn dertiende treffer van het seizoen op het goede spoor. Almere City FC kwam in de 77ste minuut met het adequate antwoord. Maar enkele minuten na de gelijkmaker van Jason Oost tekende Anthony van der Hurk voor de winnende treffer voor FC Eindhoven. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag komt door het succes in Almere op twee punten van nummer drie NAC, ook in de strijd om de derde periodetitel.

Lees hier de verslagen van de overige duels van vanavond in de Jupiler League.