Sparta verschaft zichzelf lucht met zege op Heracles

Sparta Rotterdam heeft goede zaken gedaan door op Het Kasteel Heracles Almelo met 1-0 te verslaan. De Rotterdammers maakten het zichzelf onnodig moeilijk door enkele grote kansen te missen.

Het duel kende een openingsfase van aftasten. Maar na ruim twintig minuten creëerde vooral Sparta enkele mogelijkheden. Duplan miste twee kansen en Arne Slot was twee keer gevaarlijk. Hercales-doelman Martin Pieckenhagen reageerde alert.

Vlak na rust nam Sparta Rotterdam een voorschot op de winst, toen Heracles-speler Mark Looms na zijn tweede gele kaart de aftocht blies. Kort daarop opende Edouard Duplan de score. Emmanuel Boakye werkte een voorzet van Krisztián Vermes verkeerd weg, en met enige moeite frommelde de Fransman de bal in het doel: 1-0.

Het grootste wapenfeit van Heracles Almelo kwam pas in de tweede helft. Vijf minuten na de openingstreffer wachtte Qays Shayesteh te lang, zodat zijn inzet gekeerd kon worden. Invaller Vojtech Schulmeister kreeg nog een kans, maar de spits kopte slap naast.

Dat Heracles hoop hield op de gelijkmaker, kwam doordat de Rotterdammers verzuimden de score te vergroten. Vanuit de counter was de ploeg van Foeke Booy regelmatig in overtal, maar Sparta Rotterdam werkte de daaruit ontstane kansen slecht af. Rydell Poepon, Nathan Rutjes en Joshua John hadden het duel al lang kunnen beslissen.

Hun gebrek aan doeltreffendheid werd bijna afgestraft, want de Almeloërs stichtten in de slotfase nog gevaar door regelmatig in het strafschopgebied van Sparta-doelman Cássio Ramos te verschijnen. Zij waren echter niet trefzeker en capituleerden in de blessuretijd. Birgir Maertens probeerde zijn fout te herstellen met een overtreding, een tweede gele kaart was het pijnlijke gevolg.

Sparta Rotterdam komt door dit resultaat in punten gelijk met Heracles Almelo. Door het betere doelsaldo blijft Heracles veertiende op de ranglijst. Sparta staat een plaats lager.