Sparta speelde volgens Pastoor 'aanvallend zonder tanden'

Sparta Rotterdam-trainer Alex Pastoor wijt de nederlaag bij SC Heerenveen (3-0) aan het niet toereikende aanvalsspel van zijn ploeg. De coach baalt dat zijn ploeg het betere spel van de eerste helft niet door kon zetten.

In de eerste helft had Sparta het volgens Pastoor goed voor elkaar. 'We hadden controle over de wedstrijd en waren dominant. Het enige wat ontbrak waren doelpunten', vertelde de trainer voor de camera van FOX Sports. 'In de tweede helft konden we dat niet doorzetten. We waren verdedigend niet slecht, maar brachten aanvallend veel te weinig.'

Na de 1-0 van Heerenveen in de 56e minuut wachtte Pastoor bewust lang met tactische ingrepen. 'Omdat we daarna juist ons sterkste deel van de tweede helft speelden. Bij de 2-0 werd het anders. Als je aanvallend zonder tanden speelt, wordt het een lastig verhaal.'

Vrijdag speelt Sparta alweer zijn volgende wedstrijd. Dan ontvangen de Kasteelheren stadgenoot Excelsior in een belangrijk duel in de onderste regionen van de Eredivisie. 'We kunnen zeuren over het speelschema en dat moet af en toe, maar niet nu. Het zal hier en daar piepen en kraken, maar we zullen klaar zijn voor de wedstrijd.'