Sparta sluit aan door makkelijke zege bij Telstar

Telstar heeft de kans op de (gedeelde) koppositie laten schieten tegen Sparta Rotterdam, dat zich uitstekend herpakte na de zure bekeruitschakeling tegen AZ. In Velsen was Sparta een maat te groot: 0-3.

Sparta sluit aan door makkelijke zege bij Telstar

De ploeg van trainer Adrie Bogers was afgelopen woensdag dicht bij een stunt tegen AZ, maar ging uiteindelijk in de verlenging toch ten onder (4-1). Van vermoeidheid na de 120 minuten in Alkmaar was echter weinig te merken.

Na dertien minuten opende Johan Voskamp de score, terwijl Soufian El Hassnaoui even later de marge verdubbelde. Na de onderbreking bepaalde invaller Roald van Hout vanaf elf meter de eindstand in het Tata Steel Stadion op 0-3.

Door de knappe overwinning op de tot dusver goed presterende ploeg van trainer Marcel Keizer blijft Sparta in het spoor van FC Dordrecht en Willem II. De achterstand op de nummers één en twee van de Jupiler League bedraagt twee punten. Telstar had bij winst gelijk kunnen komen met de koplopers, maar bezet nu de zesde plaats met drie punten minder dan de koplopers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen