Sparta slaat grote slag en brengt aantal aanwinsten op tien

Reacties

Sparta Rotterdam is erin geslaagd om Younes Namli voor de selectie te behouden. De aanvaller annex aanvallende middenvelder heeft na zijn vertrek uit Rusland een eenjarig contract getekend.

Sparta slaat grote slag en brengt aantal aanwinsten op tien
© Pro Shots

Namli speelde in de tweede seizoenshelft van het afgelopen voetbaljaar al voor Sparta, dat de 28-jarige Deen destijds huurde van FK Krasnodar. Vooral in de memorabele seizoensontknoping bewees Namli een meerwaarde te zijn voor de Rotterdammers. Hij zou hierna normaal gesproken terugkeren naar Rusland, maar Namli liet zijn contract bij Krasnodar ontbinden.

De technicus trainde alweer even mee bij Sparta en kwam ook in actie tijdens de met 0-24 gewonnen oefenwedstrijd tegen Steeds Hooger. Sparta hield de deur daarmee open voor een langere samenwerking en laat nu weten dat Namli voor één seizoen heeft getekend.

'We trokken Younes in januari op huurbasis aan, omdat we geloofden dat hij een belangrijke speler voor ons kon zijn in de strijd tegen degradatie', vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp op de website van Sparta. 'Die verwachting heeft hij overtuigend waargemaakt. In de laatste drie wedstrijden, waarin we onze comeback maakten, was hij met vier assists van grote waarde. Voor ons was duidelijk dat we hem ook dit seizoen op Het Kasteel wilden hebben. We merkten dat hij daarvoor open stond, maar ook andere opties af wilden wachten. We zijn heel blij dat we een akkoord bereikt hebben, want Younes kan voor ons een belangrijke speler blijven.'

Voor Sparta is Namli al de tiende versterking voor komend seizoen; elf als je de van een verhuurperiode teruggekeerde Reda Kharchouch meetelt. De Rotterdammers hopen nog een defensieve middenvelder aan de selectie te kunnen toevoegen. Joeri de Kamps, die net als Namli in het afgelopen seizoen al werd gehuurd, blijft voor die vacature een optie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.