Sparta Rotterdam haalt broer Pogba naar Het Kasteel

Reacties

Bij Sparta Rotterdam gonsde het vanmorgen van de geruchten dat de club een grote naam zou halen op de valreep. En inderdaad. Zojuist hebben de Rotterdammers een akkoord bereikt met Pogba, Mathias Pogba. Inderdaad, de broer van 'de grote Pogba'.

Sparta Rotterdam haalt broer Pogba naar Het Kasteel

Eerder op de dag maakte het Schotse Partick Thistle bekend dat het contract van Pogba in onderling overleg ontbonden was. Voor die club maakte hij drie doelpunten in 36 optredens.

De oudere broer van Pogba is een aanvaller die eerder speelde voor Quimper, Wrexham, Crewe Alexandra, Pescara en Crawley Town. Hij is een tweevoudig international voor Guinea. Vorig jaar was Pogba op proef bij ADO Den Haag.

Trainer Alex Pastoor is lyrisch over de aanvaller, de linie waarin Sparta nog wat spelers zocht: 'Met de komst van Mathias Pogba vergroten we onze diversiteit in de aanval. Naast het feit dat hij groot en sterk is brengt hij ook meer mogelijkheden met zich mee qua speelwijze. Dat komt mede door zijn internationale ervaring, onder andere in de Schotse en Italiaanse competitie.'

Mathias Pogba zelf kijkt eveneens uit naar het spelen bij Sparta: 'De overgang naar Sparta is een mooie stap in mijn carrière. De Eredivisie is een heel mooi podium voor voetbalspelers in Europa en staat nog altijd goed aangeschreven. Ik sluit vanaf morgen aan bij de selectie en kijk ernaar uit om te presteren met Sparta.'

Met het aantrekken van Pogba is de selectie van Sparta rond. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.