Sparta Rotterdam en Roda JC morsen eerste punten

Na de misstappen van Sparta Rotterdam en Roda JC Kerkrade kan in de Jupiler League alleen NEC, dat dinsdag op bezoek gaat bij Jong PSV, nog de maximale score houden na vier speeldagen.

Sparta Rotterdam – Helmond Sport 0-0
Na drie zeges op rij leverde Sparta Rotterdam op eigen veld de eerste punten in. De ploeg van trainer Gert Kruys liep de eerste averij op tegen Helmond Sport. De gastheren hadden wel kansen, maar die waren niet besteed aan de Kasteelheren. Omdat ook Helmond Sport improductief bleef, eindigde het duel in Rotterdam in een doelpuntloos gelijkspel.

FC Volendam – Roda JC Kerkrade 3-0
Roda JC Kerkrade heeft de eerste drie punten moeten inleveren. De Limburgers verloren bij FC Volendam, dat door de zege op doelsaldo zelfs de Eredivisie-degradant voorbij ging op de ranglijst. De basis voor het Noord-Hollandse succes werd in de eerste helft in een tijdsbestek van drie minuten gelegd. Roda JC had namelijk geen antwoord op de doelpunten van Brandley Kuwas en Henny Schilder, die in de 28ste en in de dertigste minuut scoorden. Guyon Philips maakte in de tweede helft de 3-0.

Achilles '29 – Jong Ajax 3-2
Drie dagen na de pijnlijke thuisnederlaag tegen FC Volendam (0-5) begon Jong Ajax slecht in Groesbeek. Keeper Kenneth Vermeer, die bij de Amsterdamse beloftes op het doel stond in plaats van de geschorste Peter Leeuwenburgh, kon niet voorkomen dat Achilles '29 een voorsprong nam.

In de tweede helft herstelde Jong Ajax zich door de openingstreffer van Stefan Maletic te beantwoorden met goals van Ricardo Kishna en invaller Queensy Menig. Maar de marge was te klein, want in de 86ste minuut maakte Maletic de 2-2. Vier minuten daarvoor had Jong Ajax-verdediger Stefano Denswil een rode kaart gekregen voor een overtreding op Freek Thoone. Die numerieke minderheid kwam de gasten duur te staan; Thijs Hendriks maakte de 3-2 voor het tot maandag puntloze Achilles '29.

FC Oss – VVV-Venlo 2-3
VVV-Venlo hield de aansluiting door bij FC Oss te winnen, al kostte het de nodige moeite. De Limburgers gaven in de tweede helft extra gas, hetgeen tot uitdrukking kwam in de score dankzij Yuki Otsu en Pim Balkestein. FC Oss herstelde zich knap via treffers van Jonathan Opoku en Kevin van Veen. Maar in de laatste minuut velde Abdelaziz Khalouta de Brabanders dan toch.