Sparta Rotterdam en Roda JC in balans op Het Kasteel

Sparta Rotterdam mag nog hopen op een terugkeer in de Eredivisie. Roda JC Kerkrade deed zichzelf vooral in de eerste helft te kort, al biedt het doelpuntloze gelijkspel voldoende perspectief op handhaving.

Sparta Rotterdam en Roda JC in balans op Het Kasteel

Roda JC Kerkrade maakte nimmer degradatie uit de Eredivisie mee, maar moet daar nog steeds rekening mee houden na de eerste wedstrijd tegen Sparta om één plaats op het hoogste niveau in Nederland.

Dat had de Limburgse ploeg aan zichzelf te wijten. Vooral in de eerste helft waren de nodige kansen niet besteed aan de ploeg van trainer Ruud Brood. Onder anderen Sanharib Malki, Danilo en Krisztián Németh misten, terwijl een vrije trap van Mark-Jan Fledderus op de paal eindigde.

Na rust had Sparta zijn zaken beter op orde. De Rotterdamse defensie gaf minder kansen weg, terwijl aanvallend de Eerstedivisionist ook meer van zich deed spreken. Donovan Deekman (foto) was na ruim een uur het dichtst bij een treffer. Invaller Mimoun Mahi dwong met een afstandsschot Roda-keeper Filip Kurto tot een redding.

Maar de doelpunten bleven donderdag achterwege op Het Kasteel, ook omdat Malki tien minuten voor het einde een uitgelezen kans op de openingstreffer onbenut liet. Hetzelfde gold aan de andere kant opnieuw voor Deekman. Zondag moet in Kerkrade de beslissing vallen over wie volgend jaar op het hoogste niveau kan acteren.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen