Sparta Rotterdam en NEC komen elkaar overal tegen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Het lunchduel van zondag gaat tussen Sparta Rotterdam en NEC.

Sparta Rotterdam en NEC komen elkaar overal tegen
Speelronde: 6
Aftrap: zondag 18 september, 12.30 uur
Scheidsrechter: Ed Janssen

• Met een negende plaats (zeven punten) presteert promovendus Sparta Rotterdam voorlopig naar behoren. NEC bezit vijf punten, maar op dat aantal stond de ploeg na drie speelrondes ook al.

• Sparta presteert op Het Kasteel over het algemeen uitstekend tegen NEC. De 31 eerdere ontmoetingen in de Eredivisie resulteerden in 22 zeges, drie remises en zes nederlagen. Tegen geen enkele andere Eredivisie-club presteerde Sparta in het verleden zó goed in eigen huis.

• Voor het vierde seizoen op rij komen Sparta en NEC elkaar tegen. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat het telkens een andere competitie betrof, achtereenvolgens de play-offs om promotie/degradatie (2013/14), de Jupiler League (2014/15), de strijd om de KNVB-beker (2015/16) en nu de Eredivisie.

• Sparta is met zeven punten en een neutraal doelsaldo bezig aan de beste start in de Eredivisie (na vijf duels) sinds het seizoen 1988/89. Bovendien zetten de Rotterdammers liefst zestien van de laatste twintig thuisduels – in alle competities – in winst om.

Afgelopen seizoen kwamen Sparta en NEC elkaar tegen in de strijd om de KNVB-beker.
Afgelopen seizoen kwamen Sparta en NEC elkaar tegen in de strijd om de KNVB-beker.

• Verdediger Michel Breuer van Sparta komt een van zijn oude clubs tegen. De 36-jarige Breuer kan zijn driehonderdste duel in de Eredivisie spelen. Van de huidige spelers in de Eredivisie werkte alleen de momenteel zwaar geblesseerde Mark-Jan Fledderus meer wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland af, namelijk 308.

• NEC wacht al dertien uitwedstrijden op een overwinning, het langst van alle clubs in de Eredivisie. In deze reeks speelden de Nijmegenaren vijf keer gelijk en gingen ze acht keer onderuit.

• In het 'schotenklassement' zijn Sparta en NEC voorlopig de zwakke broeders met respectievelijk 45 en 39 inzetten, het minst van alle clubs.

• Sparta-middenvelder Paco van Moorsel veroverde in het seizoen 2014/15 de titel in de Jupiler League met NEC. In de jaargang daarna flikte hij hetzelfde kunstje met Sparta.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.