Sparta Rotterdam en FC Volendam pakken de winst

FC Volendam en Sparta Rotterdam hebben ten koste van respectievelijk FC Den Bosch en Almere City FC revanche genomen voor een slechte beurt.

Sparta Rotterdam en FC Volendam pakken de winst

Almere City FC – Sparta Rotterdam 2-4
Sparta Rotterdam heeft zich ten koste van Almere City FC hersteld van de nederlaag bij Excelsior. Vijf dagen na de verloren stadsderby werd in Flevoland de kater weggespoeld met een klinkende overwinning.

Na de twee treffers van Mario Bilate voor rust bood Charles Dissels in de zestigste minuut Almere City nog enige hoop met de aansluitingstreffer tegen zijn oude formatie. Maar Donovan Deekman maakte met twee treffers een einde aan die hoop.

Sparta Rotterdam klimt door de overwinning naar de vijfde plaats, terwijl Almere City FC in de onderste regionen blijft. 

FC Den Bosch – FC Volendam 2-4
De terugkeer van Berry Maguire heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Ook met de van VVV-Venlo overgekomen middenvelder bleef de ploeg van trainer Ruud Kaiser voor de zevende keer op rij verstoken van een overwinning.

Ondanks veerkracht van FC Den Bosch bleef FC Volendam in De Vliert steeds aan de goede kant van de score. De treffers van Ludcinio Marengo, Tom Overtoom, Robert Mühren en Soufiane Laghmouchi waren voldoende voor de drie punten doordat Den Bosch niet verder kwam dan goals van Alexander Mols en Jordy Thomassen.

FC Volendam, dat maandag op eigen veld met 3-1 had verloren van FC Eindhoven, maakt dankzij de overwinning een sprong op de ranglijst van de Jupiler League, waarop FC Den Bosch voorlaatste blijft met vijf punten uit acht duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen