Sparta proeft de weelde van een dikke zege

Sparta Rotterdam heeft de derde overwinning van het seizoen binnen. En hoe! De ploeg van coach Foeke Booy maakte gehakt van De Graafschap en haalde on-Spartaans ruim uit (6-1).

De laatste keer dat Sparta met zulke grote cijfers won, was in het seizoen 2005/06. Toen moest RBC Roosendaal er op Het Kasteel met 5-0 aan geloven. De laatste wedstrijd met zes Sparta-goals in de Eredivisie dateert van 1992/93. Toen werd het op Spangen 6-4 tegen Go Ahead Eagles.

Sparta dankte de zege aan twee uiterst trefzekere periodes. Tussen de zevende en 26ste minuut maakte de thuisploeg er drie. Yuri Rose opende het bal met een raak schot, Charles Dissels verdubbelde de marge na slecht verdedigen en Sepp De Roover scoorde met de wreef in de verre hoek.

De Graafschap leek even in staat terug in de wedstrijd te komen. Nog voor rust knalde Arnar Vidarsson van afstand de 3-1 binnen. De hoop op een comeback verdween toen Sparta tussen de 57ste en 68ste weer vlamde.

Een eigen doelpunt van Resit Schuurman, een wippertje van opnieuw Dissels en een schot van Nourdin Boukhari hielpen de teller naar 6-1. En met de drie punten erbij steeg Sparta met stip op de ranglijst. Het verruilde de achttiende en laatste plaats voor de vijftiende. De Graafschap staat twaalfde.