Sparta periodekampioen na nederlaag Almere City FC

Zonder zelf in actie te komen heeft Sparta Rotterdam in de Jupiler League de tweede periodetitel voor zich opgeëist. De ploeg van trainer Michel Vonk profiteerde van de ruime nederlaag van Almere City FC.

AGOVV Apeldoorn - Almere City FC 4-0Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen AGOVV Apeldoorn was de opdracht duidelijk voor Almere City FC: bij een overwinning met zeven doelpunten verschil was de periodetitel een feit, terwijl een zege met zes treffers verschil een beslissingswedstrijd zou betekenen.

Maar zover kwam het niet. AGOVV Apeldoorn, dat vorige week vier weken de tijd kreeg om een faillissement af te wenden, boekte zijn tweede ruime overwinning in vier dagen. Na de 6-1 uitzege op FC Eindhoven vrijdag werd ook Almere City FC verslagen.

Op aangeven van Istvan Bakx opende Joey Godee in de 42ste minuut de score en twee minuten na rust besliste Oger Klos de wedstrijd, door na voorbereidend werk van Hayri Pinarci 2-0 te maken. Daar bleef het niet bij, want Vojtech Schulmeister en opnieuw Godee bepaalden de eindstand op 4-0 voor AGOVV.

Helmond Sport - FC Oss 3-3Helmond Sport maakt een uitstekend seizoen door, maar viel iets terug doordat het de laatste twee duels niet wist te winnen. Thuis tegen FC Oss hoopte de ploeg van trainer Eric Meijers eindelijk weer eens een overwinning te boeken. Halverwege leek de wedstrijd al beslist in het voordeel van Helmond Sport. Dankzij twee goals van Erik Quekel en eentje van Davy Brouwers stond het na 35 minuten al 3-0.

Na rust werd het echter nog spannend in Helmond, aangezien de bezoekers in een tijdsbestek van drie minuten terugkwamen tot 3-2. Dennis Janssen leek in de zeventigste minuut de eer te redden namens FC Oss en in de 73ste minuut bracht Marcel van der Sloot de spanning helemaal terug. In de 88ste minuut voltooide Angelo Simone de inhaalrace door voor de gelijkmaker te zorgen.

Telstar - De Graafschap 0-0De Graafschap wist zijn uitstekende reeks in december niet voort te zetten op bezoek bij Telstar. Na overwinningen op FC Volendam (0-1) en FC Den Bosch (3-0) bleven De Superboeren in het TATA Steel Stadion steken op een doelpuntloos gelijkspel. Namens de bezoekers kreeg Gregor Breinburg kort voor tijd de beste kans, maar zijn inzet spatte op de kruising uiteen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.