Sparta pakt punt in sneeuw, Eindhoven houdt druk op NEC

FC Volendam en Sparta Rotterdam kwamen op het lastig bespeelbare veld in Volendam niet verder dan een gelijkspel, terwijl FC Eindhoven opnieuw goede zaken deed.

FC Volendam - Sparta Rotterdam 1-1
Sparta Rotterdam heeft onder leiding van trainer Alex Pastoor opnieuw niet verloren. Op het besneeuwde veld van FC Volendam maakten de Rotterdammers na de rust de vroege achterstand ongedaan dankzij een fraaie treffer van Huseyin Dogan. De middenvelder van Sparta speelde Raymond Fafiani door de benen en knalde de bal vanaf de linkerkant hard in de verre hoek: 1-1.

Diezelfde Dogan leek even later de aangever voor de winnende treffer van Paul Gladon, maar het doelpunt van de Sparta-spits werd (terecht) afgekeurd vanwege buitenspel. FC Volendam, dat na acht minuten aan de leiding kwam via Henk Veerman, laat na het gelijkspel de kans liggen op de derde plaats en blijft steken op plek vier. Sparta Rotterdam is na 22 speelronden terug te vinden op de zesde plaats, maar behoudt vooralsnog wel de koppositie in de derde periode.

FC Eindhoven - Jong PSV 2-1
Chiró N'Toko heeft de derby van Eindhoven in de slofase beslist in het voordeel van FC Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion kwam de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong na ruim een half uur op voorsprong dankzij Jens van Son, terwijl Elvio van Overbeek na een uur de gelijkmaker aantekende namens Jong PSV: 1-1.

In de slotfase trok de thuisploeg aan het langste eind via N'Toko. Uit de vrije trap van Maxim Gunst knikte de Belgische verdediger de winnende treffer binnen. FC Eindhoven behoudt door de nipte zege de tweede plaats in de Jupiler League. De achterstand op koploper NEC, dat zondag in De Goffert speelt tegen Helmond Sport, is zes punten.

FC Emmen - VVV-Venlo 1-1
FC Emmen heeft dure punten laten liggen in de strijd om de bovenste plaatsen in de Jupiler League. De nummer vijf kwam in eigen huis tegen VVV-Venlo niet verder dan een gelijkspel. Namens de thuisploeg was Alexander Bannink trefzeker na zeven minuten, terwijl Melvin Platje voor de rust al de eindstand bepaalde in Emmen.