Sparta ontsnapt in Oostenrijk na treffer El Azzouzi

Reacties

Sparta Rotterdam is ook in de zevende oefenwedstrijd van de voorbereiding ongeslagen gebleven. Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk had de ploeg van trainer Alex Pastoor tegen Swarovski Wattens genoeg aan een doelpunt van Zakaria El Azzouzi: 0-1.

Sparta ontsnapt in Oostenrijk na treffer El Azzouzi

De van Ajax gehuurde spits was tot nu toe pas twee keer trefzeker geweest ondanks enkele monsterzeges. Maandagavond maakte de twintigjarige Rotterdammer echter het verschil door zich in de 42ste minuut goed vrij te spelen en te scoren.

Sparta kreeg via Iván Calero en Kenneth Dougall nog twee prima mogelijkheden voor rust, maar mocht uiteindelijk van geluk spreken dat het won in Oostenrijk. Wattens raakte twee keer de lat en kreeg ook in het laatste kwartier nog enkele goede kansen.

Op weg naar de terugkeer in de Eredivisie boekte Sparta desondanks opnieuw een bemoedigend resultaat: de vijfde oefenzege van de voorbereiding. Voordat Ajax op zondag 7 augustus op bezoek komt op Het Kasteel tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie, zijn Sparkasse Imst, FC Augsburg en NAC Breda de laatste drie sparringpartners.

Bekijk hier al onze video's