Sparta nodigt Van Gaal uit, Simons fitter dan Robben

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Sparta nodigt Van Gaal uit, Simons fitter dan Robben

• Manchester United maakte dinsdag bekend dat het overweegt dit seizoen een aantal midweekse oefenwedstrijden in te lassen. Vanwege de uitschakeling in de League Cup en absentie in Europese toernooien heeft de club van Louis van Gaal dan immers nooit wat te doen. Dat nieuwsbericht verleidde Sparta Rotterdam, de oude club van Van Gaal, tot een eerste uitnodiging. We zijn benieuwd of Louis ingaat op het aanbod!

'Kijk maar naar de resultaten van mijn tests: de cijfers zeggen dat ik fitter ben dan twee à drie jaar geleden. En toen was ik sneller dan Franck Ribéry en Arjen Robben, dat kon toen ook niemand geloven. Maar die cijfers liegen niet.'
• Timmy Simons heet met zijn 37 jaar te oud te zijn, maar de middenvelder heeft zijn antwoord op alle kritiek. De oud-international is naar eigen zeggen nog altijd zo fit als een hoentje. (Humo)

'Marek komt niet tot zijn recht onder Benítez. Marek moet benut worden naar zijn kwaliteiten, maar in het systeem van Benítez is hij aan handen en voeten gebonden. Een paar jaar geleden kon Napoli wel vijftig miljoen euro voor hem krijgen, maar Benítez maakt hem waardeloos.'
• Gino Corioni, die Marek Hamsik als voorzitter van Brescia in 2007 aan Napoli verkocht, haalt snoeihard uit naar Napoli-trainer Rafael Benítez.

'Er zijn vast meer clubs waar ik meer geld kan verdienen dan bij Dortmund, maar ik ben hier erg gelukkig. De club is bovendien met sprongen vooruit gegaan, dus waarom zou ik vertrekken? Geld speelt voor mij geen grote rol. Ik wil gelukkig zijn.'
• Mats Hummels, die volgens Engelse media hoog op het verlanglijstje staat van Manchester United-manager Louis van Gaal, is niet happig op een vertrek bij Borussia Dortmund.

Door de entree van sterspelers Radamel Falcao, Angel Di María en Ander Herrera moet Adnan Januzaj voorlopig even pas op de plaats maken bij Manchester United. Dat hij flink wat talent bezit, liet hij gisteren aan Louis van Gaal zien met deze sublieme vrije trap in het reserveteam van United.

'Ik voel me gefrustreerd en tegelijkertijd heb ik er begrip voor, want ik ben een spits. En spitsen moeten scoren.'
• Oud-Vitessenaar Mike Havenaar uitte in El Mundo Deportivo zijn onvrede over de fluitconcerten die hem ten deel vielen tijdens het duel Córdoba - Espanyol. De Japanner koos afgelopen zomer voor een transfer naar het gepromoveerde Córdoba , mocht van coach Albert Ferrer (tevens oud-Vitesse) vier keer in de basis starten en werd een keer als invaller ingebracht, met als resultaat: nul doelpunten.

• Paris Saint-Germain neemt het vanavond op tegen Barcelona. Een speler van de Catalaanse ploeg doet PSG-coach Laurent Blanc denken aan een sterspeler in Parijse dienst.

• De vanishing spray was in opkomst na het gebruik op het afgelopen WK, maar in Duitsland is de spuitbus inmiddels tot nader orde verboden, omdat het goedje mogelijk schadelijk zou zijn voor de gezondheid. Het verbod geldt blijkbaar ook in de Champions League, want een woordvoerder van de gemeente Gelsenkirchen bevestigt tegenover Bild dat de Spaanse arbiter Carlos Velasco Carballo een boete tussen de 5 en 55 euro tegemoet kan zien als hij het schuim vanavond gebruikt. Daar zal de leidsman waarschijnlijk niet van wakker liggen: het optreden tijdens het Champions League-duel Schalke 04 – Maribor levert hem 4.800 euro op.

• De naam Joe Weller zegt jullie waarschijnlijk niets, maar wie hem ziet herkent in hem vaag iets van Cristiano Ronaldo. Zelf ging hij de straat op in een tenue van Real Madrid en vroeg hij op de vrouw af wie de dames leuker vinden: 'Cristiano of Lionel Messi?' De imitator heeft minder sjans dan de ware Ronaldo.

• Bayern München arriveerde zondag al in Moskou voor het uitduel met CSKA Moskou in de Champions League, maar zoals wij maandag al meldden verliep de eerste nacht niet rustig. Vanwege een brandalarm stond de selectie een uur buiten. De koukleumende Arjen Robben leek wel iets op ET...

• Photoshoppers konden hun lol op met Robben.

• Waar Bayern zich in Moskou voorbereidt op een wedstrijd in de Champions League, moet het Manchester United van manager Louis van Gaal het dit seizoen doen zonder Europese duels. Slecht voor de airmiles, moet men in Old Trafford gedacht hebben. Want aangezien de club ook al vroeg werd uitgeschakeld in de strijd om de League Cup, heeft Man Utd doordeweeks tijd zat. Er wordt nu overwogen om oefentrips in het Midden-Oosten in te plannen, aangezien in die regio clubeigenaars bereid zijn om miljoenen neer te leggen voor vriendschappelijkte potjes tegen zo'n grootmacht...

• Chelsea-manager José Mourinho liet zich gelden tijdens een oefensessie. Tijdens een training van de Londense club liet hij zien over veel balgevoel te schikken.

'Ik dacht dat mijn toekomst lag bij Barcelona, maar besefte al snel dat alleen Paris Saint-Germain me echt wilde.'
• Voor liefst vijftig miljoen euro maakte David Luiz afgelopen zomer de overstap van Chelsea naar Paris Saint-Germain, terwijl Barcelona ook lange tijd interesse had. Dinsdagavond staan beide grootmachten in Parijs tegenover elkaar in de groepsfase van de Champions League. (AS)

• Edwin van der Sar kwam maandagavond op Cyprus een oude bekende tegen: Nikos Machlas. De ex-spits uit Griekenland kwam in het verleden uit voor Ajax én APOEL Nicosia, clubs die elkaar dinsdag treffen in het kampioenenbal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.