Sparta neemt na ruime zege koppositie van MVV over

Sparta Rotterdam is de nieuwe koploper in de Jupiler League. Nadat MVV Maastricht vrijdagavond bij Helmond Sport gelijkspeelde, hadden de Rotterdammers een eenvoudige middag tegen FC Oss: 5-1. De Graafschap boekte een knappe zege bij FC Volendam: 0-1.

Sparta Rotterdam - FC Oss 5-1Sparta was er veel aan gelegen de koppositie in de Jupiler League te grijpen. De ploeg van trainer Michel Vonk maakte de bedoelingen al heel snel duidelijk. Donovan Deekman opende de score in de eerste minuut. Sandro Calabro nam acht minuten later de tweede treffer voor zijn rekening.

Nog voor rust besliste Roald van Hout het ongelijke treffen in Rotterdams voordeel. Met zijn tiende seizoenstreffer bracht Calabro de stand in de tweede helft op 4-0. Na de eretreffer van Tim Nelemans nam Jens van Son het vijfde doelpunt van de thuisclub voor zijn rekening.

Sparta heeft nu 33 punten uit vijftien wedstrijden, één punt meer dan MVV Maastricht. Ook lijkt Sparta de tweede periodetitel te pakken. Met achttien punten uit zes duels heeft Sparta drie punten meer dan achtervolger Almere City FC. Sparta speelt aanstaande vrijdag uit bij Excelsior.

FC Volendam - De Graafschap 0-1Een doelpunt van Ted van de Pavert in de eerste helft was voldoende voor De Graafschap. De Doetinchemmers klopten FC Volendam nipt. De Volendammers haken door de nederlaag bovenin af, De Graafschap sluit aan in de middenmoot.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.